Prima pagină » Local » Marcel Ciolacu va pierde alegerile prezidențiale din cauza Iașului! Oamenii lui Maricel Popa au scos cele mai proaste rezultate la alegerile locale 2024

Marcel Ciolacu va pierde alegerile prezidențiale din cauza Iașului! Oamenii lui Maricel Popa au scos cele mai proaste rezultate la alegerile locale 2024

12 iun. 2024, 11:03, 3 ,
BZI.ro, în Local

Premierul Marcel Ciolacu își dorește să candideze pentru președinția României, dar are mare probleme la Iași, al doilea județ ca mărime din România. Faptul că PSD s-a făcut de rușine în municipiu unde a candidat Bogdan Balnișcu, iar în colegiile conduse de PSD-iștii Maricel Popa, Vasile Toma, Vasile Citea, Mircea Manolache, Cristian Stanciu, s-a obținut cel mai mic scor, va duce la o reală problemă.

BZI.RO a prezentat recent o statistică pe fiecare colegiu administrat de persoanele amintite mai sus și se pare că Bogdan Cojocaru – care a obținut pe persoană fizică peste scorul partidului – a fost tras în jos! Practic PSD a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean fix din cauza lui Maricel Popa și Bogdan Balanișcu.

Marcel Ciolacu, mari probleme la alegerile prezidențiale din cauza Iașului

În mod tradițional Moldova votează PSD, iar Marcel Ciolacu cunoaște acest lucru, concentrând forțele politice în toată zona Moldova. Din aceste considerente, PSD a scos scoruri foarte bune în celelalte județe, iar la Suceava chiar l-a detronat pe baronul Gheorghe Flutur.

Insă la Iași, al doilea județ ca număr de votanți din România, lucrurile stau foarte prost. PSD-ul a pierdut rușinos cele mai importante primării precum Pașcani, Târgu Frumos sau Iașul. Scorul partidului pe municipiu este cu adevărat o problemă majoră la un calcul central.

În schimb PNL Iași a reușit să devină a doua cea mai puternică organizație din țară după numărul de voturi, iar asta i-ar putea pune pe liberali pe o poziție de forță în ceea ce privește negocierile din coaliție atât pentru prezidențiale cât și pentru alegerile parlamentare (dacă vor exista liste comune). Calculele pentru prezidențiale sunt date peste cap și de ascensiunea AUR care rupe din electoratul tradițional social, iar aceste lucruri coraborate prefigurează o mare înfrângere pentru Marcel Ciolacu. În Moldova, PSD și-a adjudecat județele Suceava, Vaslui, Neamț, Vrancea, Botoșani, dar a pierdut Iașul.

Maricel Popa și gașca lui au lucrat împotriva lui Bogdan Cojocaru

Chiar dacă Bogdan Cojocaru a pierdut alegerile la Consiliul Județean, acesta a scos un scor extrem de bun fiind cu mult peste scorul partidului. Singura problemă a lui Bogdan Cojocaru este cea în care are de-a face chiar în interiorul formațiunii politice cu o grupare care a coabitat împotriva lui.

Vorbim despre lista parlamentarilor care au fost susținuți de Maricel Popa – Vasile Toma, Vasile Citea (care este în relații reci cu Popa dar care pare că are o înțelegere de principiu cu fostul lider PSD pe premisa dușmanul dușmanului meu îmi este prieten ) și Mircea Manolache, Cristian Stanciu. Singura greșeală pe care a făcut-o Bogdan Cojocaru este că i-a menținut pe funcții pe cei mai sus amintiți. Aceștia au fost responsabili de colegiile electorale care au fost scoruri rușinoase pentru Consiliul Județean. Lista responsabililor pe fiecare colegiu și cu numărul aproximativ de voturi:

Colegiul 5:

Localitățile: Pașcani, Ciohorăni, Cristești, Hălăucești, Hărmănești, Lespezi, Mircești, Miroslovești, Mogoșești-Siret, Moțca, Stolniceni-Prăjescu, Tătăruși, Todirești, Valea Seacă, Vânători

Dumitru Pantazi, aproximativ 13.000 de voturi ( a pierdut lamentabil alegerile pentru Primăria Pașcani)

Colegiul 4:

Localitățile: Târgu Frumos, Balș, Belcești, Ceplenița, Costești, Cotnari, Cucuteni, Heleșteni, Ion Neculce, Ruginoasa, Strungă

Ionel Vatamanu aproximativ 10.000 de voturi (a pierdut alegerile la Târgu Frumos creând un adevărar scandal cu mascații care au descins peste PSD-iști existând suspiciuni evidente de fraudă)

Colegiul 2:

Localitățile: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Dobrovăț, Grajduri, Holboca, Mironeasa, Miroslava, Mogoșești, Rediu, Scânteia, Șcheia, Tomești

Silviu Macovei aproximativ 10039

Începând cu Colegiul 7 începe dezastrul pentru Bogdan Cojocaru pentru că gașca lui Maricel Popa a lucrat împotriva lui

Colegiul 7:

Localitățile: Podu Iloaiei, Alexandru Ioan Cuza, Bălțați, Brăești, Butea, Dumești, Erbiceni, Lețcani, Lungani, Mădârjac, Oțeleni, Popești, Răchiteni, Românești, Sinești, Valea Lupului

Vasile Citea doar aproximativ 9500 de voturi

Colegiul 6:

Localitățile: Hârlău, Andrieșeni, Bivolari, Coarnele Caprei, Deleni, Fântânele, Focuri, Gropnița, Plugari, Roșcani, Scobinți, Sirețel, Șipote, Trifești, Vlădeni

Cristian Stanciu doar aproximativ 8800 de voturi

Colegiul 1:

Localitățile: Ciortești, Comarna, Cozmești, Costuleni, Dolhești, Golăiești, Gorban, Grozești, Moșna, Prisăcani, Răducăneni, Schitu Duca, Roșcani, Ungheni, Victoria

Mircea Manolache doar aproximativ 6800 de voturi

Colegiul 3:

Localitățile: Dagâța, Drăgușeni, Horlești, Ipatele, Movileni, Popricani, Probota, Țibănești, Tansa, Țigănași, Voinești

Maricel Popa doar aproximativ 6400 de voturi

Pe municipiul Iași situația este și mai dramatică pentru că Bogdan Balanișcu, nu numai că nu a scos un scor bun pentru Consiliul Județean, dar a tras și lista de Consiliul Local în jos. Pentru Primăria Iași, Balanișcu a scos aproximativ 14.000 de voturi, dar pentru Consiliul Local Iași a scos puțin peste 22.000 de voturi clasându-se pe un rușinos loc 4. Ca să înțelegem procesul de calcul vă menționăm faptul că pe persoană fizică, candidatul la Primărie, președinția CJ trebuie să scoată peste lista de consiliu. Mihai Chirica sau Cosette Chichirău au scos scoruri peste lista pe care o aveau la Consiliul Local. La nivel de județ, Bogdan Cojocaru a scos, pentru candidatura la președinție un număr de 98.000 de voturi, iar pentru lista de Consiliu Județean un număr de 87.000 de voturi! Adică a tras lista de consiliu în sus, nu în jos.

Bogdan Cojocaru trebuie să dovedească faptul că este politician și să ia deciziile care se impun

Bogdan Cojocaru este în aceste momente pe o poziție de forță în PSD pentru că a obținut un număr de voturi echitabil. Așa cum scriam mai sus, candidatul PSD la președinția CJ Iași a fost extrem de aproape să îi fure mandatul lui Costel Alexe, scoțând cu mult mai multe voturi față de lista de Consiliu Județean.

În acest context, Bogdan Cojocaru trebuie să se gândească la faptul că existența unei grupări adverse în PSD Iași o să ducă la rezultate dezastruoase atât la alegerile prezidențiale cât și la cele parlamentare. Este indicat ca social democratul să înceapă să reconstruiască atât organizația municipală cât și pe cea județeană. Politicieni care nu au înțeles că pentru a câștiga nu este loc de orgolii și de săpături trebuie trecuți pe linie moartă! Vorbim despre Maricel Popa, Bogdan Balanișcu, Vasile Toma, Vasile  Cîtea, Cristian Stanciu sau Mircea Manolache trebuie să plece după dezastrul de la alegerile locale. Sunt surse din PSD Iași care afirmă pentru BZI.RO că există un adevărat puci la adresa lui Bogdan Cojocaru.

La nivel central și Marcel Ciolacu trebuie să facă o analiză obiectivă pe fiecare organizație în parte și să ia deciziile corecte. În lipsa unei astfel de acțiuni, PSD-ul se va trezi cu o mare surpriză atât la alegerile prezidențiale cât și cele parlamentare.

 

Comentarii
  • Ce mare nenorocire , ce mare suparare, nici nu este cazul sa candideze acest covrigar . dar cu frauda electorala posibil sa ne trezim ca avem un intrus presedinte el cau ciuca sau geana, peste voturile noastre. la presidentale vom accepta oare cu nepasare iar frauda electorala nationala?

  • Dar directorul de campanie Silvică Macovei zis Pulei ce rol a avut ? A fost precum ouăle la actul sexual, a participat dar nu a intrat. Demiterea Macoveiului un agarici parazit plin de sine și neperformant.
    Cojocarule urgent ședință și da-i afară :
    1. Balaniscu
    2. Macovei
    3. Nevalidarea listei de CL PSD făcută de Balaniscu la paritate cu Cruceanu pentru a controla votul în CL așa cum le-a sugerat Chirica care le-a plătit campania prin sinistrul imobiliar Boca !

  • Oricum ne dădea doar gaura de la covrig acest buzoian infect.

  • pu-l-a cu psd -ul tau ciolanule si cu alegerile fraudate

  • Parcă propaga ciordacu că îi e rușine să fie șoldovean–atunci să te voteze lgbtq-piride dragi covrigaruluiși lui dottor îîî ăîăîî care iau favorizat pe ciorrrrdeleiii meiiiiiii popicari,stânciari ,citicari sau mardeiași hauto–bam bam ha ha ha –

  • Oricum, s au fraudat alegerile, locale , europarlamentare, tot scrutinul, cerem renumărarea voturilor sub supraveghere video cu observatori internaționali și buletinele de vot să aibă nr și serie.

  • ptr dvs de la ora 7,03

    DVS. vorbiti doar de pe tastatura, egal 0. Trebuie fapte si unire sa iesim si sa protestam, sa cerem cu partidele de opozitie renumararea voturilor, de pe tastatura nu se rezolva nimic. Exact ce spunea Sosoaca acum cateva luni cand protesta de una singura in Parlament si pe strada ca comasarea alegerilor inseamna frauda electorala si escrocheria psd-pnl sa castige alegerile. Dar….. abia acum ii dati dreptate ca s-a adeverit ce spunea Sosoaca, pacat ca Sosoaca vrea binele romanilor si Romaniei si multi arunca cu noroi in ea cand….. toata tara ar trebui s-o respecte si iubeasca. Parca acest popor este partas la propria distrugere, isi iubeste foarte tare criminalii psd-pnl , ramanem in aceeasi mocirla psd-pnl ptr. ca unora deficienti mintali le place, macar nu se gandesc la viitorul copiilor si nepotilor lor

  • Carmin Botoșăneanul

    Ciolacu s-a faultat singur nemirosindu-l pe Balaniscu aceasta CALAMITATE politică pe care a girat-o și băgat-o pe gâtul ieșenilor. Huooooooo Ciolacule ia-ți homosexualul la Buzău , scapă iesenii de lighioana grețoasă !

  • Dragi psd-isti , nu luati in seama comentariile rautacioase. E bine asa, f bine. Un 5% mai putin la parlamentarele din toamna ar fi si mai ideal. Cat despre prezidentiale 2024- stiti bine rezultatul=idem 2019; cu sau fara dl. Geoana. In rest multa sanatate.

  • Dl Cojocaru Bogdan sedinta si jos cu Directorul de campanie Silviu Macovei , jos Balaniscu astia is pe blat de aia ai pierdut…..asta daca vrei plus la Parlamentare
    Succes!!

  • Guzganul Rozaliu

    Tiganul din Buzau nu va fi NICIODATĂ presedintele României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *