Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, un nou atac la Guvernul liberal: „Sistemul medical e adus în pragul colapsului de PNL“

Marcel Ciolacu, un nou atac la Guvernul liberal: „Sistemul medical e adus în pragul colapsului de PNL“

22 nov. 2020, 17:15,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat nou un atac foarte dur la adresa Guvernului PNL, după ce în România s-a trecut pragul de 10.000 de deceze cauzate de Covid-19.

„#10000 de morţi din cauza infectării, acesta este bilanţul îngrozitor al guvernării Iohannis-Orban! Iar situaţia devine tot mai disperată! Sistemul medical românesc este adus în pragul colapsului din cauza eşecului actualei puteri în lupta cu pandemia”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Spitalele se prăbuşesc pur şi simplu sub presiunea valului uriaş de internări!“

Liderul PSD precizează că personalul medical e tot mai obosit după peste jumătate de an de lupta în linia întâi cu pandemia.

„Spitalele se prăbuşesc pur şi simplu sub presiunea valului uriaş de internări, instalaţiile electrice cedează din cauza suprasolicitării. Sâmbăta trecută la Neamţ. Astăzi la Cluj, într-un spital vechi, administrat de Ministerul Sănătăţii, doar Dumnezeu a făcut să nu se întâmple o nouă tragedie!

Dar nici Tătaru, nici Orban nu îşi asumă vreo răspundere, deşi i-am atenţionat că asemenea drame pot apărea zilnic, în orice spital al ţării. Nu le pasă! Cred că dacă dau amenzi şi pasează responsabilitatea pe umerii medicilor şi ai autorităţilor locale, îşi păstrează imaginea imaculată! Din cauza alegerilor, nu mai au nici suflet, nici raţiune!”, mai susține Marcel Ciolacu.

PSD, acuzații grave la adresa Guvernului: „Modelul Orban-Tătaru a eșuat!“

Reprezentanții PSD au lansat acuzații grave la adresa Guvernului Ludovic Orban. Social democrații spun, pe pagina de Facebook, că modelul asumat de premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a eșuat în combaterea pandemiei, de aceea solicită demisia celor doi.

„Astăzi avem o certitudine: modelul Orban-Tătaru a eșuat în combaterea pandemiei! Cazurile de COVID-19 au explodat, ATI-urile sunt supraaglomerate, iar pacienții mor cu zile pentru că nu mai au loc la terapie intensivă. Spitalele cedează sub presiunea pandemiei și a deciziilor contradictorii venite de la Guvern și de la DSP și vedem tragedii cutremurătoare precum cea de la Piatra Neamț“, au scris social democrații pe pagina de Facebook.

Bilanțul pandemiei de coronavirus din România: Aproape 6.000 de cazuri!

Până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

295.148 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos, conform știrioficiale.ro.

Până astăzi, 10.047 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.11.2020 (10:00) – 22.11.2020 (10:00) au fost raportate 131 de decese (69 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor,  Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov,Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova,  Sibiu, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani,10 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 56 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *