Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu susţine că vor fi alegeri anticipate dacă se rupe coaliția cu PNL
Marcel Ciolacu susţine că vor fi alegeri anticipate dacă se rupe coaliția cu PNL

Marcel Ciolacu susţine că vor fi alegeri anticipate dacă se rupe coaliția cu PNL

09 feb. 2022, 09:36,
în Actualitate

Marcel Ciolacu lansează un avertisment celor din PNL. Liderul social democrat afirmă faptul că, dacă coaliția se va rupe, vor fi alegeri anticipate. Social democratul menţionează faptul că Guvernul trebuie să ia măsuri de urgență la crizele din România, nicidecum să se gândească la alegeri anticipate.

Declarațiile vin în contextul în care mai multe voci din PNL au avertizat despre o posibilitate ca această coaliție să se rupă. De exemplu, Florin Cîțu menţiona faptul că nu este corect faptul ca Tineretul Social Democrat (TSD) să sponsorizeze campanii împotriva PNL şi a propriei persoane.

Marcel Ciolacu susţine că vor fi alegeri anticipate dacă coaliția cu PNL se rupe

Într-o declarație făcută la un post de televiziune, Marcel Ciolacu susţine că vor fi alegeri anticipate. Acesta susţine că, dacă coaliția cu PNL se rupe, social democrații vor opta pentru alegeri. Liderul consideră că Guvernu trebuie să ia măsuri de urgență la criza din Ucraina, criza facturilor dar şi pentru a stompa creșterile prețurilor la alimente, nicidecum să se gândească la alegeri anicipate:

 

”Colegii din PNL ar trebui să se gândească și la contrapondere. Câteodată mai intervi ca om politic și din plictiseală, o fi intervenit și această plictiseală la anumiți colegi din PNL, dar există contrapondere: dacă această coaliție se rupe contraponderea este reprezentată de alegerile anticipate.

Este un moment cu conflictul din Ucraina, cu criza din energie, cu aceste scumpiri? Când Guvern ar trebui să ia măsuri clare, avem noi timp de alegeri anticipate? Că ne dăm cu părerea că rupem peste un an (…) dar eu vă zic că această coaliție trebuie să reziste trei ani. Eu cu primul ministru nu am avut niciodată o astfel de discuție, ba din contră, mereu am discutat ce trebuie făcut mai repede pentru români, pentru a asigura stabilitate și predictibilitate”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Declarațiile vin şi în contextul în care, potrivit sondajelor făcute în ultima perioadă, PSD este pe val în intenţia de vot a românilor. Vorbim despre faptul că partidul are peste 30% intenţie de vot, în schimb ce PNL sau USR sunt în cădere liberă.

Florin Cîțu deranjat de campaniile de descreditare făcute de PSD

În altă ordine de idei, ideea de a se rupe coaliția şi de organizare a alegerilor anticipate, vine în contextul în care Florin Cîțu s-a arătat deranjat de campaniile de descreditate orchestrate pe social media de PSD. Fostul premier şi actualul președinte PNL apare într-un filmuleț în care se contrazice în unele declarații:

„Am discutat în BEX. Am spus că este o campanie. Mi-a fost adusă la cunoştinţă. Am văzut-o. Mi se pare că nu se face, dar vom discuta în coaliţie. Am văzut nişte postări plătite pe reţelele de socializare. Aşa erau cele care mi-au fost prezentate, erau ale TSD”, a declarat Florin Cîţu, luni la Parlament, informează News.ro.

În altă ordine de idei este bine de menționat faptul că cel mai aproape de organizarea alegerilor anticipate a fost momentul în care coaliția dintre USR și PNL s-a rupt. Atunci au existat mai multe voci social democrate care au susținut o asemenea variantă mai ales datorită faptului că PSD stătea extrem de bine în sondaje. Oricum, o astfel de măsură este destul de improbabilă pentru că trebuie să dispună de o majoritate de voturi din Parlament și pentru că acest lucru ar însemna ca toți parlamentarii să-și piardă mandatele, lucru care nu ar fi pe placul unor din prisma faptului că s-ar putea să nu mai prindă un alt mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *