Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu și PSD nu au mușcat țeapa PNL! PNL a vrut comasare doar la euparlamentare și locale, fără vreun angajament față de prezidentiale și parlamentare
Marcel Ciolacu și PSD nu au mușcat țeapa PNL! PNL a vrut comasare doar la euparlamentare și locale, fără vreun angajament față de prezidentiale și parlamentare

Marcel Ciolacu și PSD nu au mușcat țeapa PNL! PNL a vrut comasare doar la euparlamentare și locale, fără vreun angajament față de prezidentiale și parlamentare

13 feb. 2024, 19:33, 3 ,
în Actualitate

Marcel Ciolacu și PSD nu au mușcat țeapa PNL. PNL a vrut comasare doar la europarlamentare și locale, fără ca să aibă vreun angajament față de prezidentiale și parlamentare.

De fapt, a fost o mișcare bine gândită a PNL de a baga PSD în comă. Caz în care singurul câștigător din această comasare era PNL.

Ciucă exclude să-l susțină pe Ciolacu la prezidentiale, și au lansat această ipoteză, stiind ca ei vor avea candidat la prezidentiale, deoarece se gandesc că poporul român de 4 legislaturi, voteaza dreapta.

Țeapa pe care o lua PSD ai fi fost una istorică

Țeapa pe care o lua PSD era una istorică, la care încă mai este expus până vineri, când se ia ultima decizie, dar vom vedea ce se va întâmpla de acum.

Oamenii trebuie să vadă și să știe că pentru cele două partide care sunt acum la guvernarea țării, nu contează nici legea, nici constituția, ci contează doar ce interese au, iar noi știm că toți din România știm că aceste două partide au vândut țara, ne-au îndatorat și ne-au dus într-o stare extraordinar de proastă, atât din punct de vedere economic, cât și al securității României.

Astăzi, politica din vârful României este făcută prin manipulare și foarte multă minciună, iar oamenii trebuie să se informeze mult mai atent, întrucât televiziunile și o parte a mass-mediei sunt cumpărate de guvernații PNL și PSD cu miliane de euro.

Ceea ce veți vota, aceea veți avea, dar credem că este momentul că fie rupt total ritmul acestor două partide politice și trebuie să revenim pe calea democrației, deoarece aceste partide se îndreaptă cu pași repezi către o dictatură.

Coaliția Nicu și Marcel se destramă?

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, motiv pentru care se merge pe patru rânduri de alegeri.

„Nu știm, sincer, ce șanse mai sunt să ne înțelegem”, au precizat surse din coaliție.

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an, este vorba despre europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, singura certitudine este că pe 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare.

„Am luat decizii, pe ce avem urgenţe legislativ, cum este situaţia financiară. Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Nu a condiționat nimeni, v-am spus. Este a treia întrebare pe care mi-o puneți la fel, nu am nicio problemă, puteți să mi-o puneți și a patra oară. Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă și deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu îmi va solicita mie niciodată acest lucru pentru că m-ar jigni”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat unde anume nu s-au înțeles PSD și PNL în legătură cu comasarea alegerilor, liderul social-democrat a răspuns: „Specificul fiecăruia şi, mai ales, nu avem toate informaţiile cum se vor desfăşura aceste alegeri ţinând cont că sunt suprapuse. Să nu cumva să încurcăm, din dorința de a fi mai multă lume la vot, de fapt să viciem un rezultat al alegerilor”.

Nicolae Ciucă dezvăluie ce s-a negociat, de fapt, la ședința cu Ciolacu și liderii PSD

Ședința coaliției de guvernare, pe tema comasării alegerilor, s-a întrerupt brusc, luni seară. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a venit în fața colegilor din PNL și le-a explicat care au fost discuțiile și cum s-au purtat negocierile.

Conform surselor din PNL, Nicolae Ciucă le-a spus colegilor săi că le-a explicat celor de la PSD că liberalii vor avea candidat la prezidențiale indiferent de situație. La această poziție a PNL, cei de la PSD le-au cerut liberalilor să renunțe pentru a-l susține pe Marcel Ciolacu.

Ciucă nu a fost de acord sub nicio formă cu această variantă și le-a spus că el are mandat de la partid să „mergem prin noi înșine”.

În ceea ce privește comasarea, în ședința coaliției discuțiile au fost mai ample. Conform lui Nicolae Ciucă, liberalii au cerut comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, iar apoi discuția s-a mutat pe alegerile prezidențiale.

Aici, PNL a cerut comasare între alegerile parlamentare și turul I la prezidențiale, dar cei de la PSD au cerut comasarea parlamentarelor cu turul II de la prezidențiale. PNL nu este de acord cu varianta celor de la PSD.

În ciuda tensiunilor generate de aceste discuții pe comasare, Nicolae Ciucă le-a garantat liberalilor că nu se va rupe coaliția și nu vor ieși de la guvernare.

De asemenea, Ciucă le-a transmis că președintele Klaus Iohannis nu a fost și nu este implicat în aceste negocieri.

Comentarii
  • Cine a ales pe acesti 3 nevrednici?

  • Pu- la sa ne- o sujeti si sa ne mancati kakatul la toti romanii magarilor,nemernicilor ,voi 3 din imagine la puscarie pentru furtul banilot romanilor si inalta tradare ZERO Voturi pnl- psd ,sa va voteze ucrainienii,Ucraina sa va voteze tradatorilor de tara pnl- psd,un kakat voturi de la poporul roman

  • bam bam ciorrrdeleul meuuu

    Acești trai dottori ai suli îîî au distrus viața socială în romănica -aceste trei scursuri securiste încă se cred intangibili și că populimea le va mai da voturi pentru încă patru ani de distrugere a cea mai rămas –ăștia ar trebui să plătească milioanele de vaccinuri mocco și miliardele cu roșia montana că doar ciordaci lor au beneficiat de șpăgile babane încasate–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *