Prima pagină » National » Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la niciun consens cu privire la data alegerilor prezidențiale
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la niciun consens cu privire la data alegerilor prezidențiale

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la niciun consens cu privire la data alegerilor prezidențiale

19 iun. 2024, 22:21,
BZI.ro, în National

Blocaj în coaliție! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la niciun consens cu privire la data alegerilor prezidențiale. Ședința coaliției s-a terminat, însă nu s-a luat nicio decizie cu privire la data alegerilor prezidențiale, susțin surse politice citate de Antena3 CNN.

Liderii coaliției de guvernare s-a reunit în ședință, în această seară, la Vila Lac, pentru a tranșa scandalul privind data alegerilor prezidențiale, pentru că PSD și PNL au viziuni diferite în privința perioadei în care ar trebui organizate.

Marcel Ciolacu ar vrea ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie

Nicolae Ciucă insistă ca alegerile să fie organizate la sfârșit de noiembrie și început de decembrie, în timp ce Marcel Ciolacu ar vrea ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie.

Iohannis a intervenit în scandalul PSD-PNL pe data alegerilor prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în scandalul PSD-PNL în privința alegerilor prezidențiale. Șeful statului a subliniat că alegerile pentru Cotroceni nu pot avea loc în decembrie, așa cum își dorește liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„În ce privește alegerile prezidențiale, în conformitate cu legislația în vigoare, ele pot avea loc în septembrie, octombrie sau noiembrie. Atât. Dacă se dorește altceva, trebuie schimbată legislația și e prea târziu. Nu contează după părerea mea dacă au loc în septembrie, octombrie sau noiembrie. Este important pentru mine să subliniez că președintele României trebuie să fie ales de români și nu de partide. De aceea avem vot direct. Este important că românii să se informeze și să se intereseze indiferent dacă în timpul campaniei se află la mare, la munte, la birou sau în orice altă parte Nu spun când ar trebui să aibă loc sau cine să candideze, asta se stabilește de partide, pot fi și independenți, dar românii trebuie să conștientizeze importantă acestor alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024