Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au transmis mesaje de condoleanțe familiei lui David Sassoli. Președintele Parlamentului European a decedat astăzi, 11 ianuarie

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au transmis mesaje de condoleanțe familiei lui David Sassoli. Președintele Parlamentului European a decedat astăzi, 11 ianuarie

11 ian. 2022, 10:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă și președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, au transmis astăzi, 11 ianuarie 2022, mesaje de condoleanțe după ce preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit.

„Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite. În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei Președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

„Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli. Am pierdut un prieten și un susținător puternic al #România și al unei Europe sociale. Condoleanțe celor dragi lui”, a scris și Marcel Ciolacu.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decedat

David Sassoli a trecut la cele veșnice marți la un spital din oraşul italian Aviano, potrivit unor informaţii comunicate DPA de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter.

Luni, 10 ianuarie 2022, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Pe rețeaua de socializare Twitter, Roberto Cuillo a ținut să menționeze că locul şi dată la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în decursul următoarelor ore.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, era internat în Italia din data de 26 decembrie 2022, din cauza unor complicaţii „grave” şi a anulat toate activităţile oficiale, anunţa luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu.

„Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate”, a comunicat Biroul acestuia.

În luna septembrie a anului trecut, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de 60 de zile, David Sassoli nu şi-a pot îndeplini atribuţiile.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul liderului Parlamentului European

Pe contul oficial de Twitter, președintele României, Klaus Werner Iohannis, a transmis un mesaj în care și-a exprimat regretul la auzirea veștii că liderul Parlamentului European a murit. Șeful de la Cotroceni a declarat că l-a considerat un prieten al țării noastre și a fost un adevărat lider politic.

„Profund întristat de moartea lui David Sassoli. A fost prietenul României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Moștenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate către familia lui”, a postat Klaus Iohannis pe contul de Twitter.

Președintele Comisiei Europene, întristat de pierderea lui David Sassoli

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat într-un scurt mesaj, de asemenea, pe Twitter că este profund întristată de pierderea teribilă a unui mare european.

„Sunt profund întristată de pierderea teribilă a unui mare european și mândru italian. David Sassoli a fost un jurnalist plin de compasiune, un președinte remarcabil al Parlamentului European și, în primul rând, un prieten drag. Gândurile mele sunt la familia lui. Odihnește-te în pace, dragă David!”, a transmis Ursula von der Leyen.

La rândul său, vicepreședintele Comsiei Europene, Frans Timmermans, a scris că a rămas fără cuvinte atunci când a aflat trista veste.

„Amabilitatea lui a fost o inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Simpatiile mele sincere pentru familia lui și pentru toți cei dragi. Addio amico mio”, a precizat Timmermans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`