Prima pagină » National » Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă, circ pe holurile Parlamentului. „Doamna, sunteți o mincinoasă ordinară”/„Du-te la America și linge-i clanța!”
Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă, circ pe holurile Parlamentului. „Doamna, sunteți o mincinoasă ordinară”/„Du-te la America și linge-i clanța!”

Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă, circ pe holurile Parlamentului. „Doamna, sunteți o mincinoasă ordinară”/„Du-te la America și linge-i clanța!”

26 iun. 2023, 16:20, 2 ,
în National

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) și senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-au jignit, luni, pe holul Camerei Deputaților, după votul final privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Ciolacu susținea o conferință de presă în care o acuza pe Diana Șoșoacă de „căpușarea” evenimentelor naționale pentru că în ziua drapelului național a fluierat îndelung în plenul reunit și a făcut zgomot inclusiv cu un clopoțel, după ce și la ședința destinată sărbătorii Zilei Naționale, de 1 Decembrie, Șoșoacă a făcut scandal în Parlament.

„Doamna, sunteti o mincinoasa ordinară”

Premierul a spus că Șoșoacă a fost la ambasada Rusiei unde „nici n-a fluierat, nici n-a urlat”, dar în Parlamentul român „de 1 Decembrie este circ, de Ziua Drapelului este circ, este un atac la statul român”.

„Este un personaj care stă în ambasada Rusiei si nu face niciun scandal dar vine și căpușează orice eveniment important pentru România și români. Este o provocare”, a spus Ciolacu despre Șoșoacă.

Senatoarea, care se afla pe hol, a auzit ce spunea premierul și a intervenit peste acesta. „Du-te la ambasada Rusiei!”, a îndemnat-o Ciolacu.

„Du-te la America și linge-i clanța!”, i-a raspuns Șoșoacă.

„Doamna, sunteti o mincinoasă ordinară”, a continuat premierul.

„Vedeti-vă de limbaj, sunteti un grobian care nu a muncit în viata lui. Ai vândut țara americanilor și NATO”, a țipat Șoșoacă la liderul PSD, care a oprit conferința și a plecat.

Premierul Ciolacu: „Am terminat cu pensiile speciale pentru parlamentari”

Premierul Marcel Ciolacu a susținut astăzi, 26 iunie 2023, o declarație de presă în care a vorbit despre eliminarea pensiilor parlamentarilor.

„Au avut timp să rezolve ceea ce au promis în această perioadă. Au existat trei guverne, sau patru, domnul Orban parcă a fost votat de două ori, au fost patru prim-miniștri, a fost suficient timp să rezolve aceste probleme. Astăzi am început cu pensiile parlamentarilor, e un lucru corect. Nu poți să ceri altor categorii, dacă tu îți menții aceste privilegii. Există europarlamentarii care au acest privilegiu, o pensie suplimentară pentru că au fost europarlamentari.

Aproape în toate parlamentele lumii există, pentru parlamentari, această pensie. Important este ca oamenii politici să se adapteze cerințelor din propria țară și a nevoilor din propria țară. Am spus-o la învestire, acum 11 zile, astăzi ați văzut, cu o largă majoritate am terminat cu pensiile speciale la parlamentari. Urmează cumulul pensiei cu salariul.

Există excepții pentru aleșii locali pentru că dreptul de a alege și a fi ales este un drept prevăzut în Constituție și nimeni nu are dreptul să atace Constituția României fiindcă atunci ar fi un haos în țară. O să fie excepție la actori, la Teatrul Evreiesc, la profesori universitari, la medicii care sunt și profesori. Sunt lucruri normale, într-o societate normală, dar se termină și acest capitol.

Mai mult, s-au convenit ultimele trei amendamente cu Comisia și închidem în această săptămână, exact cum am promis, până la sfârșitul sesiunii, și discuția cu pensiile speciale și cu acele eșalonări și negocieri avute pentru până în anul 2035, de asemenea, un lucru normal. Se termină și cu angajații din Parlament.

Trebuie să înțelegem că nevoile societății românești sunt cu totul altele decât nevoile noastre personale. Nevoile generale sunt cu totul altele”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • DOAMANA SOSOACA NU ESTE MINCINOASA ORDINARA! NU MAI VOTAM NICI PSD NICI PNL. NE-AM LAMURIT! SA SE DUCA DOAMNA SOSOACA LA AMBASADA RUSIEI! CARE ESTE PROBLEMA? DE CE SA NU PASTRAM RELATII BUNE CU RUSIA: SUNTEM CUMVA IN RAZBOI NOI NOI CU RUSIA???? NU ESTE RAZBOIUL NOSTRU, POPORUL ROMAN S-A SATURAT DE TRADATORII DE TARA CARE EXPUN ROMANIA LA RAZBOIUL UCRAINEI. POPORUL ROMAN VREA SA PASTRAM RELATII BUNE CU RUSIA DAR….. TRADATORII DE TARA CARE INCA MAI CONDUC ACEASTA TARISOARA VOR SA INTRAM FARA MOTIV IN RAZBOI CU RUSIA PENTRU UCRAINA CARE NU E NATO NICI UE DOAR INTERESE MIZERABILE

  • psd-istul sa-si dea demisia,el se cearta ca in mahala, un premier nu se cearta si jigneste asa mai ales ca nu are dreptate, sa se duca la bidon el ca bidon se clatina. sa se duca la bidon ciolacu ca romanii nu vor conflicte fara motiv sau razboi cu Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *