Prima pagină » Local » Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, groparii sistemului medical din România! Pacienții sunt buni doar când cotizează, în rest, sunt lăsați în voia sorții
Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, groparii sistemului medical din România! Pacienții sunt buni doar când cotizează, în rest, sunt lăsați în voia sorții

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, groparii sistemului medical din România! Pacienții sunt buni doar când cotizează, în rest, sunt lăsați în voia sorții

21 iun. 2023, 08:00,
Sorin Pavelescu în Local

Datorită susținerii lui Marcel Ciolacu, fiul fostului șef al Securității din Arad, Alexandru Rafila, a primit de la Klaus Iohannis un nou mandat de ministru al Sănătății. Astfel, acesta mai are la dispoziție încă un an în care să asiste inert la distrugerea din temelii a sistemului de sănătate. Fără niciun fel de simț de răspundere, groparii sistemului medical din România sunt total dezinteresați de soarta bolnavilor care sunt buni doar când cotizează, nu și când au nevoie de servicii la standarde europene

În data de 13 iunie 2023, Marcel Ciolacu a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a forma Guvernul. O zi mai târziu, pe 14 iunie 2023, miniștrii propuși de Marcel Ciolacu pentru a face parte din Cabinetul său au fost avizați favorabil, iar Camera Deputaților și Senatul României s-au întrunit în plen comun, pe 15 iunie 2023, pentru a acorda votul de încredere acestui Guvern.

Ei sunt groparii sistemului medical din România

Din Guvernul nou format face parte și Alexandru Rafila, care va ocupa în continuare fotoliul de ministru al Sănătății. Nici nu se putea ca Marcel Ciolacu să-l înlocuiască pe Rafila de la Ministerul Sănătății cu un alt politician, deși acesta a demonstrat în cei aproape doi ani de când este ministru că nu are niciun fel de calități și competențe care să-l recomande pentru funcția de care se ține agățat precum boala de omul sănătos. „Ciuma roșie”, PSD, își păstrează, astfel, stăpânirea pe sistemul sanitar pe care îl va căpușa și aduce în colaps, până în anul 2024, cu girul lui Marcel Ciolacu. În majoritatea spitalelor din țară, condițiile sunt asemănătoare celor din unitățile medicale din lumea a treia, mizeria este greu de îndurat, bacteriile colcăie, iar pacienții care ajung în spitale pentru a se trata sunt hrăniți cu mâncare de cea mai proastă calitate, deoarece alocația de hrană este de doar 22 de lei.

Ciolacu și Rafila, dacă au nevoie de medici, apelează la cei din statele civilizate, unde sistemul medical este foarte bine pus la punct. Acolo le place cum sunt tratați bolnavii, dar de cei din țară nici nu le pasă. Ciolacu, șeful de la „Ciuma roșie”, crede că mai poate prosti electoratul cu promisiuni ca acum câțiva ani și să rămână cocoțat alți patru ani prin Parlament. Bolnavii s-au săturat de mizeriile debitate atât de Marcel Ciolacu, cât și de Alexandru Rafila.

Medicamentele au prețuri astronomice, iar mulți bolnavi renunță la tratament pentru că nu au bani să cumpere pastile și ajung în stare critică într-un spital măcinat de un sistem corupt și prost administrat. Nu putem să nu ne gândim cum ar trăi și cât ar rezista Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu cu 22 de lei, rația de hrană a unui bolnav în spital, îndopat cu fasole și mazăre. Până acum, Alexandru Rafila a asistat nepăsător la prăbușirea sistemului sanitar și a demonstrat că este campionul suprem al excursiilor de lux.

În timpul Guvernului Nicolae Ciucă, Alexandru Rafila nu s-a sinchisit să se prefacă preocupat de soarta bolnavilor din România, pe care, prin indolența sa, i-a condamnat la o suferință îndelungată sau chiar la moarte sigură, astfel că nu este greu de bănuit că în Guvernul Marcel Ciolacu va dormi cu atât mai liniștit și va încasa bani grei până în 2024, fără ca nimeni să-l deranjeze pentru a-i cere explicații. Rafila și Ciolacu au în comun și aroganța enormă pe care o scot la înaintare de fiecare dată când cineva le cere explicații sau le pune întrebări incomode. Cei doi gropari ai sistemului sanitar se comportă de parcă totul li se cuvine și din mărinimia lor s-ar îngriji cât de cât și de soarta sutelor de mii de bolnavi din România.

Alexandru Rafila va căpușa Ministerul Sănătății încă un an

În cei doi ani de când se află în fruntea ministerului, Alexandru Rafila a făcut doar câteva vizite oficiale la Iași, însă totul a fost doar de fațadă. Ministrul nu a avut niciodată curajul de vorbi cu subiect și predicat despre adevăratele probleme din spitalele din România, ci a preferat să ascundă gunoiul sub preș, felicitându-i la scenă deschisă pe managerii care nu au avut niciun fel de performanțe. Bineînțeles că la fel a stat situația și în alte spitale din țară. Ciolacu nu a văzut niciodată vreun spital în teritoriu, poate doar la televizor.

Marcel Ciolacu va perpetua un întreg lanț al slăbiciunilor, susținându-l până în pânzele albe pe Alexandru Rafila care, la rândul său, l-a luat în brațe pe Daniel Timofte și pare că nu-i mai dă drumul. Chiar dacă, în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și a descoperit o mulțime de nereguli, dr. Daniel Timofte nu a fost demis, așa cum ar fi trebuit să se întâmple într-o țară normală, ci mai mult, se bucură de susținerea lui Alexandru Rafila, astfel că managerul de la Spitalul „Sf. Spiridon” s-a lăudat în anumite cercuri din Iași că este susținut de Serviciile Române de Informații și că nimeni și nimic nu are cum să-l atingă.

În loc să-l înlocuiască pe Timofte cu o persoană competentă care să poată aduce spitalul pe linia de plutire, Rafila a încercat să facă tot posibil să-l scoată basma curată, pentru a-l putea păstra în funcție. Asta nu dovedește decât că este la fel de incapabil ca protejatul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *