Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, semnal de forță pentru Nicolae Ciucă, referitor la declarațiile făcute de Guvern
Marcel Ciolacu, semnal de forță pentru Nicolae Ciucă, referitor la declarațiile făcute de Guvern

Marcel Ciolacu, semnal de forță pentru Nicolae Ciucă, referitor la declarațiile făcute de Guvern

20 iun. 2022, 10:02, 1 ,
în Actualitate

Marcel Ciolacu a transmis un semnal de forță în interiorul coaliției, în special la adresa lui Nicolae Ciucă, făcând referire la unele declarații pe care reprezentanții Guvernului le-au oferit.

Oricum există tensiuni în coaliție în special pe noul Cod Fiscal, iar sursele politice au afirmat recent că se vrea convocarea unei ședințe pentru a se discuta despre acest lucru.

Marcel Ciolacu, semnal de forță în coaliție din cauza unor declarații

Marcel Ciolacu a transmis un semnal de forță în special față de Nicolae Ciucă pe care îl avertizează să fie mai atent la declarațiile făcute în contextul noului Cod Fiscal. Deși nu l-a nominalizat pe premier, Ciolacu a avut câteva apropouri la adresa acestuia. Marcel Ciolacu a transmis faptul că nu dorește o rupere a Coliției și că social democrații nu doresc să sufoce mediul de afaceri:

” Să stăm la masă să ieșim cu ceva. Repet: eu nu sunt pompier de serviciu. Eu vreau o coaliție responsabilă.

Eu am vrut să fie foarte clar și înțeles de toată lumea. Vreau un mediu de afaceri așezat, corect, pe aceleași principii și o protejare a celor cu venituri mici și mijlocii. Sunt convins că nu e vorba de o rupere a coaliție. Să fim mai atenți la unele declarații. Nu vreau să mut discuția pe unii miniștri! Sunt lucruri care se fac mai ușor într-o colaiție, altele mai greu. Poate și eu am greșit că nu am explicat ce e mai bine pentru oameni. Nu am dat ultimatum. Am explicat principiile cu care ne așezăm la masă”, a spus Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă afirma recent faptul că PNL nu susține măsura taxei de solidaritate pentru că liberalii nu pot să adopte măsuri care ar fi neconstituționale și nici nu pot aduce o taxare în plus a mediului de afaceri care este și așa lovit din plin de criză economică actuală.

Tensiuni în coaliție pe tema noului Cod Fiscal

În coaliția formată din PNL, PSD și UDMR sunt multe tensiuni în special din cauza taxei pe solidaritate pe care social democrații o vor implementată. Se vorbeşte despre suprataxarea pensiilor speciale, dar şi despre impunerea unor taxe suplimentare pe veniturile mari.

Ciolacu susţinea că vrea să introducă impozitul progresiv, în timp ce reprezentanţii PNL s-au opus la acest lucru. În altă ordine de idei, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii despre majorări de TVA care vor intra în vigoare odată cu aplicarea codului fiscal. Vorbim despre majorări la produsele care conţin zahara, sau la produsele din tutun rece sau încălzit. O altă propunere venită din partea social democraților face referire la mai multe deduceri pentru familiile care au venituri mici și medii. S-a mai vorbit despre faptul că, ca urmare a suprataxării, persoanele vizate să beneficieze de câteva deduceri fiscale la servicii medicale sau alte tipuri de servicii. Vom vedea dacă codul fiscal din România se va schimba așa cum doresc social democrații.

Toată discuția vine în contextul în care, din cauza crizei economice, bugetul statului are de suferit. Vorbim despre tot mai puțini bani de care dispune statul român pentru a plăti pensiile sau salariile. Așadar, vom vedea dacă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor avea o dispută activă, sau totul se va rezuma la subtilități aruncate de o parte sau de cealaltă.

Comentarii
  • Uite ca sa gasit cel mai tare din tara sa puna bir si mai mare pe bietii cetateni si se smiorcaie ca nu este ascultat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *