Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu s-a împrumutat de pe piețele externe cu 5 miliarde de euro într-o singură zi. Tot ce s-a distrus în 34 de ani ne costă acum
Marcel Ciolacu s-a împrumutat de pe piețele externe cu 5 miliarde de euro într-o singură zi. Tot ce s-a distrus în 34 de ani ne costă acum

Marcel Ciolacu s-a împrumutat de pe piețele externe cu 5 miliarde de euro într-o singură zi. Tot ce s-a distrus în 34 de ani ne costă acum

20 sept. 2024, 18:11, 1 ,
Redacția BZI în Actualitate

Marcel Ciolacu s-a împrumutat de pe piețele externe cu 5 miliarde de euro într-o singură zi. Obligațiuni pe 7, 10 și 20 de ani. Banii se împart în trei împrumuturi, iar unul se întinde pe 20 de ani.

Acum, datoria publică este de 52% din PIB. Guvernul a ieșit joi să împrumute bani de pe piețele externe, prin două emisiuni în euro și una în dolari, pentru a finanța deficitul, pentru a răscumpăra datoria publică și pentru a gestiona pasivul.

„PSD-PNL cu Ciolacu în frunte s-au împrumutat de pe piețele externe cu 5 miliarde de euro, de acolo vin pensiile. Banii plătiți de români au dispărut de mult, iar acum trăim doar din împrumuturi, deoarece România nu mai are fabrici, nu mai are uzine, nu mai are nimic, produce doar fum și vise.

Marcel Ciolacu spunea zilele trecute că face un plan cincinal pe 400 de ani, să relanseze ce enconomie? Ce fabrici și uzine? Toate au fost puse la pământ și s-au făcut blocuri.

Asta este România lui 2024, tot ce s-a distrus în 34 de ani ne costă acum. Și o să ne coste și pe noi și pe copiii noștri, dar și pe nepoții noști”.

Amintim că Guvernul a împrumutat în luna august 15,5 miliarde de lei, ceea ce duce împrumuturile pe întreg anul la 168 miliarde de lei.

Comentarii
  • Fie votati pentru Diana Sosoaca, fie va duc analfabetii ca Ciolacu, Ciuca si escrocii ca Simion la sapa de lemn.

    In acest moment, nu mai aveti nimic de pierdut. Votati Diana Sosoaca la prezidentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`