Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu s-a dus din nou la Muntele Athos! „Marcel, niciodată să nu spui «Tu ai făcut, tu ai rezolvat»!”
Marcel Ciolacu s-a dus din nou la Muntele Athos! „Marcel, niciodată să nu spui «Tu ai făcut, tu ai rezolvat»!”

Marcel Ciolacu s-a dus din nou la Muntele Athos! „Marcel, niciodată să nu spui «Tu ai făcut, tu ai rezolvat»!”

08 ian. 2024, 12:22,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu pare că a luat-o pe urmele lui Gigi Becali. Marcel Ciolacu s-a dus din nou la Muntele Athos. Acesta a mers în ziua de Sfântul Ion, al doilea prenume al președintelui PSD, fiind Ionel.

Marcel Ciolacu s-a dus din nou la Muntele Athos!

Premierul Marcel Ciolacu a mers la Muntele Athos însoțit de vicepremierul Marian Neacșu. Ciolacu este la a doua vizită în locurile sfinte. Prima vizită a făcut-o în aprilie 2023, de Paște când s-a rugat pentru „sănătatea tuturor semenilor noştri”. Premierul Marcel Ciolacu a ales să meargă, pentru a se liniști sufletește. Premierul României nu a uitat precedenta întâlnire cu preoții și le-a transmis acestora că a luat aminte de învățăturile pe care i le-au dat la acel moment. Marcel Ciolacu a spus și ce sfat a primit atunci de la starețul Mănăstirii Vatopedi.

Acum, Marcel Ciolacu a ajuns la Mănăstirea Vatopedi, de pe Muntele Athos, în calitate de premier. El a fost însoțit de secretarul general al Guvernului Marian Neacşu, care apare şi el în imaginile difuzate de orthodixianewsagency.gr.

Starețul Sfintei Mănăstiri Vatopedu, Arhimandritul Efrem și frăția Vatopaidi l-au primit pe Marcel Ciolacu.

Primirea oficială a avut loc la poarta Mănăstirii, așa cum prevede ordinul ecleziastic, iar apoi în Katholikon-ul Mănăstirii, unde a fost rostită o rugăciune specială și au avut loc schimburi de discursuri.

„Excelența Voastră, domnule prim-ministru, împreună cu onorabilul dumneavoastră anturaj, vă urăm bun venit la Mănăstirea Vatopedi, la această Mănăstire care este Palatul Maicii Domnului. Nu este prima dată când veniți aici. Ați venit mai întâi în calitate de președinte al Parlamentului României și acum în cea mai înaltă funcție de prim-ministru al țării“, a spus, printre altele, Părintele Efrem.

Ce sfat a primit Marcel Ciolacu de la starețul Mănăstirii Vatopedi

Premierul a mulțumit pentru primirea de care a avut parte și a vorbit pentru prima oară despre sfatul pe care la primit de la starețul mănăstirii la prima vizită în locurile sfinte, uitând că partidul său a decis impozitarea tichetelor de masă.

„În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru primire şi îmi menţin părerea că niciun păcătos nu merită o asemenea primire. Cum spuneaţi, părinte stareţ, orice venire sau revenire e o binecuvântare şi o împlinire sufletească. Sunt într-o vizită neoficială, împreună cu cei mai apropiaţi prieteni ai mei, şi vreau să mulţumesc în mod deosebit familiei pe care o cârmuiţi, care ne-au permis aceste puţine zile de a face parte din familia lor şi le mulţumesc şi în numele meu şi al prietenilor mei sfinţilor părinţi că ne-au permis să fim parte a acestei vieţi duhovniceşti“, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a menționat că a vizitat și schitul românesc.

„Astăzi am fost şi la schitul românesc, unde părintele stareţ vorbea cât de mult dumneavoastră îi ajutaţi pe toţi părinţii români şi vreau în mod deosebit pentru acest lucru să vă mulţumesc. Printre primele lucruri pe care mi le-aţi spus a fost: Marcel, niciodată să nu ieşi în spaţiul public şi să vorbeşti doar despre tine. Niciodată să nu spui «Tu ai făcut, tu ai rezolvat», fiindcă nu vei putea niciodată să rezolvi ceva singur”, a spus premierul Marcel Ciolacu, ce s-a dus din nou la Muntele Athos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *