Prima pagină » National » Marcel Ciolacu: „România va adera complet la spațiul Schengen până la sfârșitul anului”
Marcel Ciolacu: „România va adera complet la spațiul Schengen până la sfârșitul anului”

Marcel Ciolacu: „România va adera complet la spațiul Schengen până la sfârșitul anului”

24 aug. 2024, 13:04,
în National

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că România va adera complet la spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an. „Vă spun acum, foarte convins și cu mai multe informații decât dumneavoastră: până la sfârșitul anului vom avea o aderare completă la spațiul Schengen”, a afirmat Ciolacu în fața celor peste 2000 de delegați prezenți la evenimentul organizat la Romexpo.

„De 13 ani, România bate la ușa Schengen fără să fie auzită. Guvernul pe care îl conduc a reușit să deschidă această ușă. După ani de promisiuni, lucrurile au început să se miște. Și vă spun acum, foarte convins și cu mai multe informații decât dumneavoastră: până la sfârșitul anului vom avea o aderare completă la spațiul Schengen.

În 2026, România va intra și în OCDE”, a continuat Marcel Ciolacu.

În discursul său de la Congresul PSD, Ciolacu a subliniat că :

„România nu mai poate fi un simplu spectator în propriile sale relații externe. România este un stat mare, doar președinții din ultimii 20 de ani au fost mici”.

 „Am demonstrat că se poate atunci când acționezi strategic și ai un plan. (…) Interesele economice ale României vor fi pe primul loc în relațiile noastre externe”, a mai adăugat el.

Comentarii
  • „Interesele economice ale României vor fi pe primul loc în relațiile noastre externe”. Serios? Adica nu veti mai fi slugi? Va veti ridica in doua picioare? Veti bate cu pumnul in masa si veti pune conditii? Mai sa fie!

  • Iar lo măgit urrrr-sula pe covrigaru buzoian–sau i fi promis niște găuri de covig urrrrrsulei să halească cu coviduțul cumpărat de ea și bîl bîl –pîrț-părț al meuuu–

  • Dar ai uitat sa spui ce se intampla cu tine daca NU INTRAM. De la covrigi la ,,gogosi” drumul e scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *