Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, reacție după discursul Ursulei von der Leyen. Ce obiective are #NoulPSD

Marcel Ciolacu, reacție după discursul Ursulei von der Leyen. Ce obiective are #NoulPSD

16 sept. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Marcel Ciolacu, reacție după discursul Ursulei von der Leyen. Ce obiective are #NoulPSD. Miercuri, 16 septembrie 2020, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comunicat că salută discursul președintelui CE, Ursula von der Leyen, referitor la starea Uniunii Europene. De asemenea, acesta a transmis propuneri social-democrate în planul european, arătând că PSD-ul are ca obiectiv să „redevină partidul care a dus România în UE”.

„Salut discursul constructiv al doamnei Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, privind Starea Uniunii. Noile ambiții europene în materie de digitalizare, dezvoltare sustenabilă, acțiune externă și consolidare economică și socială sunt binevenite dacă ne dorim un viitor mai bun pentru români în Europa. Referințele la creșterea nivelului de trai sunt chiar centrale în mesajul nostru din ultimele luni.

Partidul Social Democrat susține cu fermitate:

– protejarea salariaților europeni, crearea salariului minim european și venituri decente pentru cei care muncesc;

– o transformare digitală echilibrată, reducerea discrepanțelor dintre mediul urban și rural dar și între regiunile europene;

– dezvoltarea unor capacități de producție industrială și a inovației europene care, în opinia noastră, pot ajuta la dezvoltarea României dacă am avea un guvern cu viziune;

– crearea unor noi competențe europene în materie de sănătate și finanțarea proiectelor privind infrastructura medicală la nivel european;

Din păcate, actualii guvernanți au ignorat acest moment important care va ghida acțiunea europeană în perioada următoare. Din nou liberalii și-au arătat adevărata față. Au pretins că sunt interesați de Europa, dar lipsa lor de reacție face ca România să conteze prea puțin în plan european.

#NoulPSD își propune să redevină partidul care a dus România în UE, de aceea împreună cu europarlamentarii noștri vom acționa coerent și activ în vederea construirii unei Europe sociale și unite”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, un nou atac dur la adresa Executivului Orban: „E inadmisibil și total ilegal”

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a făcut din nou acuzații grave la adresa Guvernului Partidului Național Liberal. Președintele PSD a făcut declarațiile în urmă cu scurt timp și a acuzat că prin ”HG emis de premierul Orban s-a avut grijă întâi de mita electorală și de primarii cumpărați de PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reședință de județ, nicio primărie sub administrația PSD nu a primit niciun ban, toți banii au fost direcționați către primăriile conduse de PNL.”

”Este pentru prima oară în România când s-a întâmplat așa ceva, vom vedea în urma căror documente s-a emis această HG, din informațiile noastre, ea a fost înaintată de către celebrul ministru Grindă către primul ministru. O vom ataca în contencios administrativ, avem acest drept. Niciodată, nicio guvernare, indiferent de culoarea politică, nu și-a permis așa ceva. Dacă un ministru PSD și-ar fi permis acest lucru, ar fi fost arestat în timpul ședinței de Guvern. E inadmisibil și total ilegal ce a făcut Guvernul României cu aceste alocări directe din HG, unicat în România” a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor. Marcel Ciolacu a declarat că după alegerile parlamentare din 6 decembrie este nevoie de o nouă conducere a partidului care să ducă formațiunea până la următorul ciclu electoral din 2024.

„Trebuia sa avem o conducere legitima cu bunele si relele perioadei, care sa-si asume alegerile locale si generale. Pe urma se va intra intr-o normalitate a partidului. Se pleaca de la baza, se fac alegeri in fiecare comuna si se merge spre varful piramidei. Asta inseamna organizatie seriaosa si un partid care se respecta. Cand este oportun, dupa iarna (facem Congres). Ne pregatim pentru alegerile locale din 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *