Prima pagină » National » Marcel Ciolacu propune reducerea numărului de ministere, dar vrea să se înființeze unul special
Marcel Ciolacu propune reducerea numărului de ministere, dar vrea să se înființeze unul special

Marcel Ciolacu propune reducerea numărului de ministere, dar vrea să se înființeze unul special

15 mart. 2023, 21:40, 2 ,
BZI.ro, în National

Liderul PSD Marcel Ciolacu propune înființarea unui minister special, care să se ocupe strict de afacerile europene. De asemenea, Ciolacu propune în paralel reducerea numărului de ministere.

Propunerea președintelui PSD vine în contextul în care România a ratat intrarea în Schengen. Marcel Ciolacu nu a detaliat ce ministere ar trebui să dispară și nu a propus nume pentru propunerea sa.

„Provocările și dinamica nu e una normală în aceste momente”, a spus Ciolacu, la postul Digi24.

Marcel Ciolacu: „Pentru România nu există niciun pericol”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că scenariul în care România iese din NATO e exclus. „Nici nu se discută”, a transmis în mod repetat Ciolacu, la postul Digi24.

„Pentru România nu există niciun pericol. Oricum am analiza nu există un pericol iminent în această perioadă de a fi atrași într-un conflict cu Rusia. România face parte din NATO și ajutăm cât se poate de mult în acest război Ucraina.

E și o știre bună faptul că există comunicare între Rusia și SUA, că au discutat despre acest incident. Încă nivelul e cât de cât acceptabil.

Marile câștiguri, și mă bucur că aportul PSD e de necontestat, atât în NATO, cât și UE: vedem cât de importantă e apartenența la NATO. E exclus ca România să iasă din NATO! Există și partide pro-ruse în Bulgaria. Apar astfel de partide.

Direcția României e clară, în NATO și UE. Vedeți cât de vulnerabilă e Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.

Alina Gorghiu, critici pentru Marcel Ciolacu pentru declaraţiile despre piaţa RCA

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit recent despre un posibil faliment pe piaţa RCA, că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă şi că atunci când eşti un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente.

Alina Gorghiu a afirmat că PNL aşteaptă toate informaţiile corecte pentru a găsi soluții.

„Nu comentez declaraţiile preşedintelui PSD, dar cred că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă, dat fiind istoricul recent de pe piaţa asigurărilor.

Cred că aceste teme, atunci când ieşi cu ele şi eşti un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente atunci când emiţi sau vorbeşti de un subiect atât de grav. PNL aşteaptă toate informaţiile corecte să găsim soluţii, fără să alertăm pe nimeni şi fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect”, a spus şefa interimară a Senatului.

Comentarii
  • Nu numai rducerea numărului de ministere dar si reducerea numărului de parlamentari la 300 asa cum au votat romanii la referendum!!!!!!! Baaa zecile de miliardele pe luna si pe an sute de miliarde cu parlamentarii si guvernantii exagerat de multi cand poorul roman traieste intr- o foame si sărăcie insuportabilaaaaaaaa. Vom iesi in stradaaaaaaa o tara intreaga.Vom iesi in stradaaaaaaaa o tara intreagaaaaaa.

  • Ciolacule las- dracului cu ,, ajutam cat se poate de mult Ucraina”. Ucraina isi bate joc de romanii nostri din teritoriile romanesti ocupate de Ucraina, vezi daca esti roman totusi ca ar trebui sa- ti pese ca Ucraina ne distruge Delta cu dragajil la 8 metri in Bistroeeeeeee si mai vezi ca am ajuns presul ucrainienilor pentru cat de mult i- am ajutat dandu- le pâinea boastra de la gura . Ciolacule sa mai astepti pana se scarpină zelenschi in ku- r sa dea acordul scris pentru măsurători la Chilia si Bistroe, termenul limita era astăzi 15 martie. Nu vedeti ca ucrainienii ne considera niste prosti din cauza voastră slugilor care va nteresează doar de Ucrains si de poporul român NU. Bravoooooo Ungariei ca a sesizat OSCE pentru neacordarea drepturilor minoritatii maghiare de către nazistii ucrainieni. Pe voi tradatorilor de tara nu va interesează nimic de tara asta si de romani pentru ca ne considerati niste prosti cuminti care tac. TERMINATI- O ODATA DRACULUI CU AJUTATUL UCRAINEI! Duceti- va toti guvernantii in Ucraina in prima linie daca va intereseaza atat de mult Ucraina. Romanii s- au saturat de ajutat Ucraina nazista! Afaraaaaaaaa ucrainienii din Romania afaraaaaaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *