Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu propune ca banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor să folosite la dublarea alocaţiilor

Marcel Ciolacu propune ca banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor să folosite la dublarea alocaţiilor

24 nov. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va convoca de îndată birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului penru eliminarea pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu a precizat că banii din pensiile special ar trebui să fie utilizaţi pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Liderul PSD a adăugat că asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze activitatea Senatului.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a scris Marce Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia din Parlament în ultima zi de mandat

Liderul PSD a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Motivul acestuia este faptul că nu vrea să beneficieze de pensia specială de care profită doar parlamentarii care au mandate întregi. Mai mult, acesta a menționat că tot așa a procedat și acum patru ani.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment“, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban: „O minciună gogonată”

După acest anunț făcut de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban a arătat că nu este decât „o minciună gogonată”.

„O minciună mai gogonată nu am mai auzit. PSD minte cum respiră. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. Este praf aruncat în ochii alegătorilor”, a menționat Ludovic Orban.

Eugen Tomac solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari

Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300.

„Dacă există voinţă astăzi, mâine, joi aceste două legi pot fi votate la distanţă şi aşa demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni. Avem nevoie de UN VOT, doar un UN VOT ne desparte. Ambele proiecte sunt ale PMP, atât cel privind eliminarea pensiilor speciale, cât şi cel privind reducerea numărului de parlamentari la 300, mai e nevoie însă de voinţă politică şi de UN VOT pentru a fi aplicate. UN VOT pentru a Mişca România!“, a spus Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *