Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu vrea desființarea SIIJ: Am văzut cum a funcţionat justiţia fără
Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu vrea desființarea SIIJ: Am văzut cum a funcţionat justiţia fără

Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu vrea desființarea SIIJ: Am văzut cum a funcţionat justiţia fără

12 nov. 2021, 11:12,
BZI.ro, în Actualitate

Negocierile dintre PSD și PNL sunt extrem de dure. Între cele două partide există unele viziuni total diferite. Pe justiţie, Marcel Ciolacu, președintele PSD, are mai multe intervenţii. De exemplu, social democratul susţine că nu trebuie desfintată SIIJ pentru că justiţia a funcţionat deficitar.

Şi pe teme economice sunt disensiuni între PSD și PNL mai ales în privința creșterii salariilor, alocațiilor și a pensiilor.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu este de acord cu desfiinţarea SIIJ

Într-o declaraţie recentă, Marcel Ciolacu a vorbit despre desfiinţarea SIIJ dar şi despre MCV. Liderul PSD nu este de acord cu acest lucru şi a afirmat faptul că justiţia nu a funcţionat atunci când nu exista SIIJ:

„Închidem MCV, dar nu desființăm SIIJ. În acea zonă (Justiție – n.r.) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, spune Marcel Ciolacu.

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a afirmat faptul că justiţia nu a funcţionat în momentul în care nu a existat SIIJ:

„Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, afirma liderul PSD.

Declarația este cu atât mai interesantă cu cât PNL vrea desființarea acestei Secții. Pe de altă parte PNL ar vrea înființarea unui alt serviciu special în Parchetul General

Negocieri dure între PNL și PSD pe teme economice

Justiția nu este singura problemă în negocierile dintre PNL și PSD. O altă temă este cea economică. În timp ce PSD, prin vocea lui Sorin Grindeanu a anunțat creșteri importante ale salariilor, pensiilor și alocațiilor, cei din PNL nu sunt de acord mai ales din prisma faptului că nu ar avea de unde să facă aceste măriri:

O echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituţiei. Suntem dispuşi sp negociem pentru rezolvarea problemelor românilor. Vreau să vă spun câteva dintre măsuri

Restabilirea încrederii în autorităţi prin aducerea în prima linie a specialiştilor
Testare extinsă
Aplicarea imediată a legii indexării de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%. Creșterea indemnizatiei minime
Creșterea alocatiilor copiilor
De la 1 ianuarie, creșterea salariului minim de la 2550 de lei la 2600 de lei pentru studii generale a menționat Sorin Grindeanu.

 

Neînţelegeri între PNL și PSD pe tema numirilor din guvern

Nu în ultimul rând, PNL și PSD nu se înţeleg nici pe numirile din guvern. De ambele taberele sunt reţineri referitoare la nume de posibili miniștri. În timp ce PNL-iștii nu doresc un guvern în care să se regăsească Sorin Grindeanu, cei din PSD nu doresc intrarea în guvern a Ralucăi Ţurcan sau a lui Dan Vîlceanu. O altă temă dezbătută între cele două partide este și modificarea Constituției. Sorin Grindeanu a menționat că acest lucru ar fi important:

Noi credem că actuala Constituție, care a fost modificată atunci când am devenit membri în UE. Limitele Constituției din anii 90 s-ar putea să nu mai corespundă necesităților şi nevoilor din România. Sunt specialiști, și nu oameni politici, care au lucrat în această la modificare. Vă dau un exemplu, în urmă cu 7 ani se vorbea despre regionalizare. Nu avem în Constituție această formă de administrație locală. Județele, ca și partenere sunt prea mici pentru regiunile din Germania. Această formă, legată de regiune, poate fi o temă. Nu zic că este bună sau rea. Cred și credem că o discuție serioasă legată de Constituția din anii 90 poate fi făcută. O discuție serioasă între parteneri serioși. a explicat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *