Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, președintele PSD, noi dezvăluiri despre presupusa fraudă de la alegerile locale din Sectorul 1 S-au semnalat nereguli grave în legătură cu Clotilde Armand

Marcel Ciolacu, președintele PSD, noi dezvăluiri despre presupusa fraudă de la alegerile locale din Sectorul 1 S-au semnalat nereguli grave în legătură cu Clotilde Armand

14 iul. 2021, 12:42,
George Cristian în Actualitate

Marcel Ciolacu lansează noi acuze în contextul scandalului în centrul căreia se află Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Liderul PSD susţine că sunt nereguli grave în procesul de votare şi că președintele BEC trebuie să răspundă pentru acest lucru.

Vă aducem aminte că există o întreagă anchetă referitoare la o presupunere fraudă electorală la Sectorul 1. Acuzatorii susţin că Clotilde Armand ar fi câștigat nemeritat alegerile, în timp ce primarul USR susţine contrariu.

Marcel Ciolacu susţine că lipsesc zeci de secţii de vot

Liderul PSD a afirmat, într-o intervenţie publică faptul că există nereguli grave la alegerile de la Primăria Sectorului 1. Așadar, Marcel Ciolacu menţionează faptul că președintele BEC ar trebuie să răspundă în faţa legii pentru că, conform declaraţiilor făcute de Ciolacu, lipsesc 20 şi ceva de secţii de vot:

„Cu anchetă de la SIIJ care se vrea desființat cât mai rapid, ca să nu aflăm adevărul, părerea mea e că au terminat numărătoarea (n.r.: la Sectorul 1). Lipsesc 20 şi ceva de secţii de vot. Vă dați seama la ce nivel de fraudă a fost la Sectorul 1?

Chiar nu răspunde nimeni?

Asta nu s-a întâmplat într-un cătun, ci în mijlocul capitalei României.

Cred că președintele BES ar trebui să răspundă pentru ce s-a întâmplat acolo.

Se va afla tot adevărul! Lumea e hotărâtă să semneze pentru referendum. Eu dacă aş locui în Sectorul 1 as strânge semnături. Ne-am asumat orice acţiune cetăţeneasca şi îi rog pe toţi să strângem semnături ca să scăpăm odată!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, în emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu de la RomâniaTV.

Care este contextul declaraţiilor făcute de Marcel Ciolacu

Declaraţiile făcute de Marcel Ciolacu sunt în contextul în care un procuror al Secţiei de Investigație a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020. Ancheta nu a fost finalizată şi a fost prelungită până pe data de 1 august. De asemenea, coaliția de guvernare încearcă să desființeze SIIJ, însă nu a găsit consensul necesar în acest sens. De exemplu, procurorul … de la SIIJ a ieșit public și a afirmat că au fost constatate nereguli în procesul de votare de la Sectorul 1

O parte din locuitorii din Sectorul 1 din București o vrea demisă pe Clotilde Armand

Clotilde Armand susţine că nu a existat nicio fraudă în procesul electoral din septembrie 2020 dar o parte dintre locuitorii sectorului doresc să o demită pe aceasta din funcţie. Războiul gunoaielor şi multele gafe făcute de edil par să fi fost începutul unei campanii de strângere de semnături pentru demiterea acesteia. Altfel spus, Clotilde Armand este considerată, de către unii cetăţeni o persoană controversată mai ales că prin războiul dus cu firma de salubritate, Sectorul 1 a ajuns o mare groapă de gunoi.

Un alt scandal de amploare a fost atunci când edilul s-ar fi poziţionat contra construcţiei unui centru pentru copiii cu sindromul Down.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024