Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre protestul polițiștilor: „I-am asigurat că voi duce mesajele lor în coaliția de guvernare” – VIDEO
Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre protestul polițiștilor: „I-am asigurat că voi duce mesajele lor în coaliția de guvernare” - VIDEO

Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre protestul polițiștilor: „I-am asigurat că voi duce mesajele lor în coaliția de guvernare” – VIDEO

17 dec. 2021, 13:08,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a stat astăzi, 17 decembrie 2021, de vorbă cu sindicaliștii din Poliție, care au venit la sediul partidului pe care-l conduce. Președintele Camerei Deputaților susține că solicitările acestora sunt extrem de corecte și cere Guvernului Ciucă să găsească soluții pentru a rezolva.

”Am discutat astăzi cu delegația sindicatelor din Poliție și din Poliția Penitenciară despre îngrijorările privind aplicarea Legii Salarizării Unitare. I-am asigurat că voi duce mesajele lor în Coaliția de guvernare și că voi solicita ministrului Bode să găsească #soluții pentru ca tranșa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în Bugetul pe anul 2022. Voi rămâne în contact cu reprezentanții sindicatelor pentru a găsi soluții pentru toate problemele cu care se confruntă polițiștii. Solicitările lor sunt extrem de corecte, iar guvernul are datoria să le rezolve!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Protest al poliţiştilor în fata sediului PSD

Un nou protest în România. Poliţiştii au amenințat şi refuză vehement să presteze ore suplimentare din luna ianuarie. De asemenea nu vor ca de anul viitor să mai exercite atribuții/ sarcini pe care nu le au regăsite în fișa postului, potrivit sindicatului EUROPOL.

De asemenea, sindicaliștii cer aplicarea Legii 153/2017 cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice la nivelul anului 2022.

„Protestăm în fața sediilor partidelor pentru că toate aceste partide politice – PSD, PML, UDMR – au votat în 2017 legea salarizării, conform căreia, în 2022, ar fi trebuit ca și noi, polițiștii, să ne aflăm pe grila maximă de salarizare”, a explicat unul dintre protestatarii din fața sediului PSD.

Salariile profesorilor, polițiștilor, pompierilor și medicilor vor crește de la 1 ianuarie. Guvernul Ciucă a făcut anunțul

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a declarat că a obținut, vineri, o victorie mare în negocierile cu Ministerul de Interne.

În urma demersurilor făcute de Dumitru Coarnă, polițiștii vor beneficia de o majorare salarială semnificativă. Cine sunt agenții de poliție care vor primi bani în plus la salariu? Polițiștii vor urma să primească un spor de fidelitate, în funcție de vechimea în poliție – 5 ani/5%, 10 ani/10%, 15 ani/15% și peste 20 de ani/20%.

„În medie, salariile vor crește cu 200 de lei net. Spre exemplu, avem un agent de poliție la Frontieră, care acum are 15% spor de pericol, are studii superioare în domeniu, dar nu le are în plată și o vechime în poliție de 10 ani – el o să primească mai mult. 10% – la fidelitate, 25% – la studii superioare, plus sporul de pericol. Probabil, se va duce la 350 de lei – 400 de lei net”, a spus preşedintele sindicaliştilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *