Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, președintele PSD, declarații înainte de întrevederea cu Florin Cîțu! Ce vrea pentru a susține formarea unui nou Guvern
Marcel Ciolacu, președintele PSD, declarații înainte de întrevederea cu Florin Cîțu! Ce vrea pentru a susține formarea unui nou Guvern

Marcel Ciolacu, președintele PSD, declarații înainte de întrevederea cu Florin Cîțu! Ce vrea pentru a susține formarea unui nou Guvern

04 nov. 2021, 12:51,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații în contextul în care urmează să se întâlnească cu premierul Florin Cîțu. Liderul social democrat a declarat că formațiunea din care face parte se va duce la negocieri cu un program de guvernare și cu mai multe măsuri urgente.

În schimb, Marcel Ciolacu a vorbit, subtil şi despre faptul că, dacă președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza un premier PSD, atunci va încălca constituția.

Marcel Ciolacu anunță că PSD va merge la negocierile cu Florin Cîțu cu un plan de guvernare

Într-o scurtă declarație, liderul PSD a vorbit despre negocierile cu Florin Cîțu. Marcel Ciolacu a arătat că social democrații au un proiect de guvernare dar şi mai multe măsuri care trebuie puse în practică imediat. Întrebat despre propunerea de premier, Ciolacu a vorbit că acest lucru se va face la Cotroceni, așa cum este constituțional:

„Mergem cu programul de guvernare și cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști. Trebuie să venim cu o soluție și românii noi considerăm că s-au săturat. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, a spus Ciolacu.

Acesta declară de curând că PSD, alături de specialiști au propus 100 de măsuri pe care Guvernul să le ia

Klaus Iohannis ar încălca Constituția dacă nu ar nominaliza premier PSD-ist, transmite subtil Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a lăsat să se înţeleagă faptul că, dacă președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza un premier din partea PSD-ului atunci acesta va încalca Constituția:

„Nu cunosc aceste detalii. Cu funcția de premier mergi la Cotroceni. Sunt covins că și eu și domnul Iohannis vom respecta Constituția. Vom merge cu o propunere de premier. Nu consider nimic, consider că și eu și domnul Iohannis suntem obligați să respectăm Constituția”, a declarat Marcel Ciolacu privind negocierile pentru formarea unui guvern.

Aldfred Simonis susține că singura modalitate de a ieși din criză este un guvern PNL-PSD-UDMR

Pe de altă parte, în spaţiul public sunt mai multe voci care susţin alianţa dintre PSD și UDMR. De exemplu, deputatul social democrat, Aldfred Simonis a menţionat că această modalitate este singura care poate scoate România din criză:

În acest moment, pe calcule matematice clare, nu pe invenții, PNL cu USR și cu UDMR nu mai pot forma o majoritate în Parlament. Cei de la minoritățile naționale au anunțat că nu mai susțin un astfel de Guvern. Aceste explicații pe care le-am văzut în spațiul public avansate de cei de la PNL și anume că grupul care a migrat de la PNL către Ludovic Orban vor vota un eventual Guvern Cîțu este o glumă atât de proastă, încât nici nu știu cum s-o pot interpreta (…)

Dacă facem un calcul matematic, cu toate cele 18 minorități, ceea ce se întâmplă foarte rar ca cei de la minorități, toți 18 să voteze într-o direcție sau alta, de obicei sunt împărțiți (…), chiar și așa, ar avea undeva la șapte voturi peste minimul necesar de trecere a acestui Guvern. Vă dați seama că pe de o parte e greu să învestești un Guvern care să aibă cinci-șase voturi, format din cinci-șase partide, un astfel de Guvern practic nu poate lua nici o decizie în Parlament (…). . menționa deputatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *