Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, președintele PSD, atac dur la adresa lui Florin Cîțu și Dan Barna: Câte rude aşteaptă banii din PNRR?!
Marcel Ciolacu, președintele PSD, atac dur la adresa lui Florin Cîțu și Dan Barna: Câte rude aşteaptă banii din PNRR?!

Marcel Ciolacu, președintele PSD, atac dur la adresa lui Florin Cîțu și Dan Barna: Câte rude aşteaptă banii din PNRR?!

26 mai 2021, 15:15,
George Cristian, în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a avut un atac dur din plenul reunit al Parlamentului României în scandalul PNRR-ului. Liderul social democrat a întrebat, retoric, câte rude de-a vicepremierului Dan Barna aşteaptă banii din PNRR. Nici premierul Florin Cîțu nu a fost menajat de liderul PSD.

Florin Cîțu este prezent în Parlamentul României unde a vornit despre Planul Naţional de Redresare și Rezilientă (PNRR).

Marcel Ciolacu, întrebare retorică pentru Dan Barna

După discursul premierului Florin Cîțu, liderul PSD a avut o intervenţie în care a adus critici extrem de dure la adresa lui Dan Barna, premierului Florin Cîțu dar și la adresa Coaliţiei de Guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR. Marcel Ciolacu l-a întrebat pe vicepremierul Dan Barna despre numărul rudelor care aşteaptă să încaseze bani din acest plan naţional:

(…) Apropo, domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele PNRR. Tot ce a cerut PSD a fost transparentă, descentralizare, reformă. Proiectele ar trebui implementate la oraș şi la sat. V-am dat soluţiile necesare. Am vrut să fim contructivi pentru că am înţeles că aceasta este cea mai importantă oportunitate a României de a interveni în decalajele de dezvoltare a zonelor din România. V-aţi bătut joc! De asta aţi fost refuzat de Comisia Europeană. De asta veţi fi ultimul Guvern din UE care depune PNRR. Nu ştiu dacă ştiţi, dar unii dintre miniştrii dumnevoastră au ajuns să fie subiect de bancuri în Parlamentul European. a menţionat Marcel Ciolacu(…).

Declarațiile vin și în contextul în care Dan Barna este vizat într-un dosar în care este acuzat că și-ar fi angajat propria soră pe mai multe proiecte europene și că în acest fel au fost prejudiciate fonduri de bani care urmau a fi destinate persoanele cu handicap.

Florin Cîțu a împrumutat România cu peste 30 de miliarde de euro în 6 luni

De altfel, liderul PSD a spus că incompetenta Guvernului duce transformarea României într-o tară de consum iar faptul că ne-am împrumutat cu peste 30 de miliarde de euro în doar 6 luni stă mărturie incompetentei generale a guvernanţilor. De alfel, în loc să aducă bani din fonduri europene, premierul vrea să ne mai împrumute cu incă 15 miliarde de euro:

(…). Nu aveți viziune economică, ați împrumutat 30 de miliarde de euro, în 15 luni. Vă împrumutați încă 15 miliarde prin PNRR. Domnule Cîțu, ați bătut cincinalul în 6 luni. Creșterea economică a sărăcit România. Ce vreți să faceți în viitor? Cum creșteți nivelul de trai al românilor? În fiecare zi creșteți prețurile la alimente, gaze și benzină. Îi forţaţi pe bătrâni să munceacă la bătrânețe. Îi cocoșați cu taxe și impozite. Vor crește şomajul şi vor prăbuși puterea de cumpărare. Vreți să transformați România într-o țară de consum. Voi cu banii, românii cu sărăcia. (…) a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu amenință cu greva parlamentară

Liderul PSD a spus în mai multe rânduri că întreg PNRR-ul este întocmit prost şi a cerut ca acest plan de rezilientă să fie discutat în Parlament și supus votului. Din aceste considerente, Marcel Ciolacu a anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă va intra în grevă parlamentară:

”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, așa acum este normal. Polonia, Spania, Italia și Franța au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. ” menţionează Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *