Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, președintele PSD ameninţă cu greva parlamentară dacă PNRR nu va trece prin parlament
Marcel Ciolacu, președintele PSD ameninţă cu greva parlamentară dacă PNRR nu va trece prin parlament

Marcel Ciolacu, președintele PSD ameninţă cu greva parlamentară dacă PNRR nu va trece prin parlament

25 mai 2021, 14:37,
George Cristian, în National

Marcel Ciolacu susţine faptul că formaţiunea politică pe care o conduce va intra în grevă parlamentară dacă Programul Naţional de Reziliență și Redresare (PNRR) nu va trece prin votul din Parlament.

Președintele PSD consideră că prin gestul de a nu prezenta senatorilor şi deputaţilor români proiectul duce la un blocaj în toată Europa.

Marcel Ciolacu anunţa că PSD intră în grevă parlamentară

Într-o conferinţă de presă, președintele PSD anunţa faptul că formaţiunea pe care o conduce va intra în grevă parlamentară. Mărul discordiei îl reprezintă PNRR-ul care, conform premierului Florin Cîțu nu va intra în parlament.

De altfel, Marcel Ciolacu spune că proiectul trebuie introdus pe ordinea de zi de miercuri din Parlament.

”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, așa acum este normal. Polonia, Spania, Italia și Franța au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. ” menţionează Marcel Ciolacu.

Ambiţia lui Orban și Cîțu va bloca întreaga Europă

Conform lui Marcel Ciolacu, faptul că există un conflict pe PNRR şi din cauza ambiţiilor lui Ludovic Orban și Florin Cîțu, Europa riscă să se blocheze. Președintele PSD afirmă faptul că românii trebuie să ştie adevărul despre legea pensiilor, mărirea alocaţiilor sau alte subiecte importante:

De ce vor Cîțu și Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani?

Românii trebuie să afle adevărul legat de înghețarea pensiilor, salariilor și a alocațiilor, de creșterea taxelor și impozitelor pentru firme, precum și faptul că agricultura românească va primi… ZERO lei pentru irigații!”, scrie Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a discutat cu premierul Florin Cîțu

Intervenţia vine în contextul în care, în urmă cu ceva timp, președintele PSD a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pe subiectul PNRR. Marcel Ciolacu s-a arătat nemulţumit de discuţiile pe care le-a avut cu premierul dar şi cu Cristian Ghinea şi a spus că sunt lucruri care nu au legătură cu fundamentul PNRR-ului.

„Am fost și cu specialiștii din interiorul partidului şi ne aşteptam să avem în față un draft al acestui Plan de Redresare și Reziliență. A fost o prezentare făcută de către Ministrul Fondurilor domnul Ghinea, o înșiruire de sume, o înșiruire de reforme, fără ni se prezenta fundamentul său ceea ce se dorește la acele reforme. (…) spunea Marcel Ciolacu.

Este de menționat faptul că această întrevedere nu a fost una dorită de premier, ci încurajată de reprezentanții Uniunii Europene, care susțin că este necesar ca politicienii aflați în opoziție să fie de acord cu modul în care a fost realizat PNRR.

În altă ordine de idei, pe lângă opoziția din parlament din partea PSD, se pare că există o oarecare opoziție și în Coaliția de Guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, opoziție venită pe filiera liberală care este nemulțumită de ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea. Cel din urmă și-a însușit mai multe proiecte din ministerul Muncii și Finanțelor fără să se consulte cu nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *