Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și alți lideri PSD i-au reproșat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, modul în care a gestionat „cazul spitalului Pantelimon”
Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și alți lideri PSD i-au reproșat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, modul în care a gestionat „cazul spitalului Pantelimon”

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și alți lideri PSD i-au reproșat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, modul în care a gestionat „cazul spitalului Pantelimon”

09 aug. 2024, 17:40,
în National

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și alți lideri PSD i-au reproșat, vineri, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, modul în care a gestionat „cazul spitalului Pantelimon” și i-au cerut măsuri urgențe pentru a nu se ajunge la demiterea sa.

Discuția a avut loc înaintea Consiliului Politic Național al PSD, care s-a reunit vineri dimineața la sediul central din Kiseleff, au dezvăluit mai multe surse din partid pentru Hotnews.ro. Subiectul nu a fost abordat în ședința oficială, ci doar într-un cadru informal, la care au participat 7-8 lideri din conducere.

„Este posibil să se ajungă la schimbarea lui Rafila dacă nu înțelege că trebuie să ia măsuri urgențe. Repet, este posibil. Premierul Ciolacu și Paul Stănescu i-au cerut să numească un nou manager la spitalul Pantelimon. Rafila le-a spus că nu are pe cine, că nu vrea nimeni să își asume. Ciolacu i-a transmis că dacă nu își asumă nimeni acest post, trebuie să dispară toți. Inclusiv secretarii de stat”, a relatat un lider participant la discuție.

Managerul spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, și-a anunțat oficial vineri demisia

Managerul spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, și-a anunțat oficial vineri demisia, dar nu a fost numită, între timp, o altă conducere interimară.

Potrivit surselor din conducerea PSD, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, i-a reproșat că nu a schimbat conducerea spitalului de la primul control și a așteptat să vină procurorii.

„E ca în cazul Budăi, ministrul trimite Corpul de Control care nu găsește nimic și apoi vin procurorii și descoperă cum au murit oamenii. Rafila trebuia să facă curățenie din prima, nu să aștepte”, a explicat un alt lider PSD reproșul care i-a fost adus ministrului Sănătății

Mai mulți lideri PSD i-au transmis direct ministrului că se poate ajunge la „remaniere”, dacă nu acționează rapid și nu comunică ce a făcut.

„Este o perioadă electorală, iar Rafila ne spune că nu găsește oameni să conducă un spital. Este incredibil ce se întâmplă, nu își dă seama că scandalul afectează partidul. Nu este vorba doar despre el, oricum este foarte probabil că își va pierde postul în conducerea partidului la Congres”, a fost poziția unui lider din conducerea partidului.

Premierul Ciolacu i-a transmis ministrului că „îi acordă încredere”

Premierul Ciolacu i-a transmis ministrului că „îi acordă încredere, dar trebuie să vină cu un plan serios de măsuri” până săptămâna viitoare, potrivit informațiilor obținute de Hotnews.

În caz contrar, partidul îl poate sacrifica pentru a nu afecta lansarea candidaturii lui Marcel Ciolacu la prezidențiale.

„Problema trebuie închisă săptămâna viitoare într-o direcție sau alta. Fie ministrul Rafila ia măsurile corecte și scandalul încetează, fie nu reușește și partidul trebuie să ia o decizie. Credem că a înțeles că premierul nu îl poate apăra la infinit. Totul depinde de el. Premierul i-a sacrificat și pe Budăi și Firea când a trebuit ”, a declarat un lider PSD pentru Hotnews.ro.

Atac PNL la adresa ministrului Rafila și la adresa premierului Ciolacu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și deputatul Florin Roman l-au criticat pe Marcel Ciolacu că nu l-a demis pe ministrul Sănătății.

„Fiecare zi în care Rafila, ministrul cu coasa, este în funcție, nu este altceva decât o insultă la adresa rudelor victimelor de la secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon. Dacă domnul Marcel Ciolacu refuză în continuare să-l demită pe ministru cu coasa, înseamnă că domnia sa este de acord cu drama de la Pantelimon…Demiteți-l pe ministru cu coasa, domnule Ciolacu, altfel veți rămâne în istorie ca primul ministru cu coasa!”, a scris, pe Facebook, Florin Roman.

Liderul PNL i-a transmis lui Marcel Ciolacu că „este nevoie de mai mult curaj politic și onestitate” în cazul anchetei de la spitalul Sfântul Pantelimon.

Rafală de atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă

PSD a lansat o serie de atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă și a campaniei sale de panotaj, inclusiv prin postările lui Marcel Ciolacu.

„Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul stabilității la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit! Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foartă multă seriozitate și atenția, sub toate aspectele…Jignirea nu înseamnă deloc onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj – viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică”, a fost replica venită din partea lui Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut referire și la cartea care urmează să fie scrisă de Nicolae Ciucă, promovată cu 2 milioane de euro potrivit dezvăluirilor snoop.ro. Recomandarea pentru partenerul de guvernare a fost să „scrie mai multe la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale”.

„Altfel riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această Capră cu trei iezi liberală de două milioane de euro”, a fost mesajul premierului către Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *