Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, mesaj dur adresat Guvernului Orban: „PNL a plantat la șefia DSP București o rudă a unui ministru liberal”
Marcel Ciolacu, mesaj dur adresat Guvernului Orban:

Marcel Ciolacu, mesaj dur adresat Guvernului Orban: „PNL a plantat la șefia DSP București o rudă a unui ministru liberal”

23 iul. 2020, 22:35,
Antonia Ceausu în Actualitate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta afirmă că toate greșelile pe care le-au făcut membrii Executivului se întorc acum împotriva lor. Marcel Ciolacu spune că „prostia și inconștiența conducerii DSP București” încearcă să fie mascată pentru a ascunde faptul că cei din Partidul Național Liberal au pus o ” o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic” epidemilog la șefia DSP București.

„Toate aberațiile pe care le-au făcut în ultimele 9 luni, de când au venit la guvernare, se întorc acum împotriva lor! Când în locul unui specialist, numești o rubedenie, când în loc de echipamente pentru personalul medical, ești preocupat doar de șpaga care îți revine din ultima achiziție, când comunicările oficiale despre pandemie au la bază doar interesul electoral, acestea sunt rezultatele!

Au scăpat total de sub control situația! De aceea și doboară în fiecare zi record după record la capitolul persoane infectate!

Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preș prostia și inconștiența conducerii DSP București care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din sectorul 1 și la infectarea angajaților DSP.

⚠️ De ce? Pentru că PNL a plantat la șefia DSP București o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic #epidemiolog.

❗ Rezultatul? O persoană a murit. Alți 30 de bătrâni sunt în spital acum, după ce DSP a refuzat să testeze. Alți angajați DSP sunt suspecți că ar fi luat și ei virusul. Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sunt deosebit de grave și pot avea impact asupra sănătății întregii Capitale!

Tătaru trebuie să o demită ACUM pe șefa DSP București și să ia măsuri URGENT la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți! Trebuie să testeze toți bătrânii, dar și personalul ! Are toate pârghiile legale la dispoziție! Să tacă și să nu facă nimic ESTE O CRIMĂ!

Prostia ucide! Incompetența ucide! Și toți cei vinovați trebuie să plătească!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză că în România un test pentru coronavirus costă de trei-patru ori mai mult decât în Germania

Marcel Ciolacu, acuză că în România un test pentru coronavirus costă de trei-patru ori mai mult decât în Germania. Liderul social democraților susține că cifrele care arată creşterea numărului de cazuri de COVID-19 sunt reale, însă există o lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea pandemiei.

„Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea acestei pandemii. Nu ei fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât toată Europa. La noi costă 70-80 de euro un test, iar în Germania costă 17-18 euro. Cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi, pentru că românii merg şi se testează singuri“, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză lipsa testelor la începutul pandemiei

Liderul PSD consideră că nu s-au făcut teste de la început pentru ca liberalii să poată declara că gestionează foarte bine această pandemie. Aceasta este explicația dată de Marcel Ciolacu pentru numărul mic de cazuri de noi nfecătri cu COVID-19 în România la începutul pandemiei, în comparația cu perioada prezentă. Acum, numărul este mai mare deoarece testările ajung la 15-20.000 pe zi.

„A ieşit preşedintele Iohannis şi ne-a arătat nişte schiţe şi ne-a spus «uitaţi cât de bine gestionează Guvernul meu această pandemie». Acum suntem ţară roşie în toată Europa, pentru că am ajuns ultimii să testăm. După ce că am fost izolaţi în casă, acum suntem izolaţi şi de Europa”, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților susține că alta ar fi fost amploarea pandemiei de COVID-19 în România dacă s-ar fi testat în masă încă de la început. Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali că au oprit-o pe Gabriela Firea să testeze în Bucureşti.

„Era o situaţie reală, ştiinţifică, poate se făceau şi testări cu INSP-ul şi aflam amploarea şi cum putem gestiona această pandemie. S-au opus dintr-o logică pur electorală”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *