Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României: „Această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii”
Marcel Ciolacu, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României: „Această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii”

Marcel Ciolacu, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României: „Această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii”

01 dec. 2020, 10:58,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

1 Decembrie, Ziua Naţională a României ar trebui să fie o ocazie importantă să ne putem bucura de tradiţiile românești, familie și prieteni, dar din păcate pandemia de SARS – COV – 2, care a fost gestionată impropriu, le-a răpit conaționalilor aceste bucurii, transmite preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat marţi, pe pagina sa de socializare Facebook.

„De Ziua Naţională, ar trebui să ne onorăm istoria, eroii şi progresul nostru ca naţiune. De Ziua Naţională, ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc! De bucatele noastre. De tradiţiile noastre. De familie şi prieteni. Anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii”, a spus Ciolacu.

El consideră că de 1 Decembrie este timpul să ne amintim de curajul înaintaşilor de a construi România şi face un apel la unitate pentru depăşirea momentului actual.

„Curajul lor înseamnă ca azi să continuăm să luptăm pentru ceea ce este corect! Să luptăm pentru ca naţiunea noastră să treacă mai repede peste aceste momente dificile! Ca români, suntem chemaţi să ne apărăm, cu toţii, ţara din nou! Împreună, să ne apărăm ţara de un duşman invizibil, cu care s-au luptat prea puţin şi prea haotic până acum. Cu toţii, putem îndrepta naţiunea noastră în direcţia cea bună! Ştim cum. Avem soluţiile! Şi avem şi dorinţa de a ne uni din nou în jurul unui singur scop. Împreună, putem să ne salvăm ca o naţiune puternică!”, se mai arată în mesaj.

Marcel Ciolacu, despre un lockdown al României după alegerile parlamentare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut de asemenea o intervenție publică în urma cu câteva zile, unde a precizat faptul că este convins că statul român va intra în carantină după alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020.

Marcel Ciolacu a reacționat la declarația de miercuri seară a președintelui României, Klaus Iohannis, care a respins vehement această variantă.

„O să blocheze. În lockdown. Categoric (va intra România în carantină după alegerile parlamentare- n.r.). Nu au cum să stăpânească fenomenul. Doar nu credeți în acest plan de la Cotroceni. Eu vorbesc cu medicii și cu președinți de consilii județene și-mi spun că situația e tragică. Toate ATI-urile sunt la fund”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre pensiilor speciale

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat joi, 26 noiembrie 2020, despre pensiile speciale. Marcel Ciolacu precizează faptul că a existat o „întrecere socialistă” pentru eliminarea pensiilor speciale, iar propunerea social democrată a fost o impozitare suplimentară a acestor pensii speciale,dar de asemenea și o plafonare în raport cu salariul.

„Este o temă care trenează de mult timp. A fost o întrecere socialistă în proiecte de la toate partidele. Abordarea PSD a fost de impozitare suplimentară a acestor pensii speciale și o plafonare în raport cu salariul. Ultimul proiect este făcut în acest sens, cu o anumită impozitare. E o abordare mai corectă, fără să trebuiască să modifici 10 legi. Conceputul de pensie specială în România a apărut în 1997, pensiile magistraților, când era un ministru liberal, domnul Valeriu Stoica“, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`