Prima pagină » National » Marcel Ciolacu: „Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților”. Când se va face rotația dintre partide pentru șefia Guvernului
Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu: „Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților”. Când se va face rotația dintre partide pentru șefia Guvernului

22 nov. 2021, 18:45,
în National

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 22 noiembrie 2021, că în următoarea zi își va depune candidatura pentru Camera Deputaților.

De asemenea, acesta a menționat că la conducerea Senatului va fi Florin Cîțu.

„În acest moment, aceasta este decizia. 25 mai este data la care se va face rotația. Premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în parlament cu noul premier.

Este o decizie politică, am avut discuții să merg și în Guvern, dar am spus că nu e momentul. Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Procedura democratică, oriunde în lume, este să-și dai demisia dacă ai pierdut majoritatea. Cred că doamna Dragu o șă-și dea demisia.

O să discutăm ce vom face în comisii dacă unii dintre parlamentari vor merge miniștrii”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a afirmat că durata alianței de guvernare dintre PSD-PNL-UDM-minorități depinde de prestația Executivului.

„Sunt ferm convins ca daca va fi o guvernare pe măsura așteptărilor românilor, aceste nemulțumiri (legate de asocierea PSD cu PNL) se vor închide foarte repede. Eu intotdeauna imi doresc adversari slabi si parteneri puternici”, a zis Ciolacu.

„Totul va tine de prestatia acestui Guvern”, a adăugat el, despre durata de funcționare a coalitiei. Ciolacu a precizat că speră ca PNL să intre cât mai repede „intr-o logica democratică”.

Liderul PSD a confirmat că partidul pe care îl reprezintă a făcut o concesie atunci când a acceptat oferta liberalilor de a intra la guvernare! Marcel Ciolacu a oferit asigurări cu privire la faptul că veniturile românilor vor continua să crească în anul următir.

Totodată acesta a accentuat că viitorul executiv va aloca 7% din PIB pentru investiții.

”Am lăsat toate orgoliile deoparte. Am dat dovadă de maturitate politică. România trebuie stabilizată. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile vor crește. Anul viitor vom avea 7% din PIB pentru investiții. Acest guvern va lua măsuri pentru a atrage bani europeni. Avem măsuri care vor stabiliza România, pentru a reveni la normalitate și reconstrucție”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a oferit clarificări cu privire la decizia de a lăsa liberalii să dea, pentru prima rotația, premierul.

„Știu că o să mă întrebați de ce PSD nu a luat primul premierul la rotație deși eram îndreptățiți în urma alegerilor. PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile. Acum PSD trebuie să guverneze pentru români și nu pentru funcții sau ministere cu bani.

PSD este cel mai stabil partid din România. îmi doresc ca și cellelate partide să dea dovadă de aceeasși dovadă de caracter”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`