Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, liderul PSD, declară că formațiunea politică nu va susţine Guvernul Ciucă
Marcel Ciolacu, liderul PSD, declară că formațiunea politică nu va susţine Guvernul Ciucă

Marcel Ciolacu, liderul PSD, declară că formațiunea politică nu va susţine Guvernul Ciucă

29 oct. 2021, 10:56,
în National

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, faptul că PSD nu va susţine un guvern minoritar. Așadar, Guvernul Ciucă pare să aibă aceeași soartă cu a Guvernului Cioloș care a picat la votul în Parlamentul României. Nici cei de la USR nu ar susține un Guvern format doar din PNL și UDMR.

Asta în condiţiile în care, în urmă cu câteva zile, PSD lăsa să se înţeleagă că ar vota în Parlament un Guvern PNL- UDMR cu Nicolae Ciucă premier.

 

Marcel Ciolacu a declarat faptul că PSD nu va vota în Parlament Guvernul Ciucă

În urmă cu doar câteva minute, Marcel Ciolacu a avut o intervenţie publică legată de votul pe care PSD îl va da în Parlament. Liderul social democrat a declarat că formațiunea politică nu va vota Guvernul Ciucă. Liderul PSD este de părere că, în situaţii de criză, un guvern minoritar nu este o soluţie optimă de guvernare:

„Soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare și noi nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize, economică, sanitară, socială și politică, nu poți cu un guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlamentul României. Un guvern minoritar este o ruptură între guvern și parlament. Știu că au mai existat guverne minoritare în România, dar nu în astfel de situații de criză. Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar”, a spus Ciolacu.

PNL a stabilit lista de miniştri cu care va merge Nicolae Ciucă în Parlament

În cursul serii trecute, conform unor surse politice, PNL ar fi stabilit lista de miniştri din Guvernul Ciucă. Pe listă găsim nume noi dar și nume deja existente în Executiv. Așadar, Nelu Tătaru s-ar putea reîntoarce la Ministerul Sănătății, iar ministerele de Finanțe, Muncă, Sport, Educație ar rămâne neschimbate:

Premier: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu
Ministerul Energiei: Virgil Popescu
Ministerul Economiei: Florin Roman
Ministerul Sănătății: Nelu Tătaru
Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu sau Alina Gorghiu. Emite pretenții și Iulia Scântei
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Pavel Popescu
Ministerul Apărării Naționale: Simona Cojocaru sau Nicoleta Pauliuc
Ministerul Muncii: Raluca Ţurcan
Ministerul Educației: Sorin Câmpeanu
Ministerul de Interne: Lucian Bode
Ministerul de Finanțe: Dan Vîlceanu
Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Hegedüs Csilla
Ministerul Transporturilor: Cristian Bușoi
Ministerul Dezvoltări: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Tineretului şi Sportului: Eduard Novak
Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin

USR nu va susţine Guvernul Ciucă

Pe de altă parte, nici USR pare să nu susţină un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. Dacian Cioloș, președintele USR, a lăsat să se înţeleagă că cele două formaţiuni politice ar putea ajunge la un consens dacă din viitorul Executiv ar face parte și USR:

„România are nevoie acum de o majoritate care să permită guvernarea României și nu de un armistițiu. Din punctul nostru de vedere, o astfel de majoritate este posibilă, de data aceasta. Pentru că USR, PNL și UDMR nu sunt adversari ca să vorbim de un armistițiu. Considerăm că sunt parteneri cu care putem construi împreună. Astăzi am propus din nou premierului desemnat și colegilor de la PNL soluții care să ne permită să reconstruim majoritatea. Acest lucru e posibil: ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliție condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunțăm la tergiversări, care prelungesc aceste discuții inutil”, a declarat Dacian Cioloș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`