Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, liderul PSD anunță TVA zero pentru gaze și energie electrică! De când va fi aplicată măsura
Marcel Ciolacu, liderul PSD anunță TVA zero pentru gaze și energie electrică! De când va fi aplicată măsura

Marcel Ciolacu, liderul PSD anunță TVA zero pentru gaze și energie electrică! De când va fi aplicată măsura

17 ian. 2022, 10:03,
în National

Liderul PSD a avut o mică conferință de presă prin care a anunțat că, în urma discuțiilor avut de premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu, a propus TVA zero pentru gaze şi energie electrică. Marcel Ciolacu susține că aceste măsuri pot fi suportate de bugetul de stat.

Tema TVA-ului zero a fost amplu dezbătură în spaţiul public stârnit anumite critici din partea liberalilor. Una dintre cele mai dure voci a fost chiar a președintelui PNL care a menţionat că măsura nu ar aduce beneficiile scontate.

Marcel Ciolacu anunță TVA zero la gaze şi electricitate începând cu data de 1 februarie 2022

Într-o conferinţă de presă Marcel Ciolacu a anunţat faptul că bugetul statului poate să suporte un TVA zero la gaze şi la electricitate. Acesta a explicat faptul că a vorbit deja cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu asupra propunerii care ar trebui luată începând cu data de 1 februarie 2022:

„Este suportabilă pentru bugetul statului și pentru energie și pentru gaze și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată cu data de 1 februarie”, a spus Ciolacu.

Pe de altă parte, liderul PSD a vorbit şi despre demiterea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, spunând că această decizie nu îi poate aparține şi poate fi luată doar după ședințele din coaliție:

„Această decizie se ia în cadrul coaliție, împreună cu primul ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu, președintele PNL, nu dorea un TVA zero la gaze și la electricitate

Nu se cunoaşte cu exactitate cum l-a convins Marcel Ciolacu pe Florin Cîțu să ia o asemenea decizie, mai ales în contextul în care președintele PNL declara că nu este de acord cu TVA zero la gaze şi la electricitate. Cîțu afirma faptul că asemenea măsură a gândit-o și Liviu Dragnea la un moment dat şi că Uniunea Europeană nu ar fi de acord cu o asemenea măsură:

„TVA zero înţeleg că a mai încercat Dragnea din ce ştiu eu şi a fost un proiect care nu a putut să fie implementat, pentru că în Uniunea Europeană poţi să ai doar 2 taxe mai mici şi 5% era minimul, dar presupun că preşedintele PSD a avut o discuţie la Comisia Europeană sau ministrul Finanţelor şi a făcut această postare după ce lucrurile s-au clarificat. (…) O parte dintre măsuri s-au luat anul trecut, acum e nevoie de ceva în plus (…); e o întreagă spirală care se pornește, dar trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar. În coaliție, vom găsi cea mai bună soluție atât pentru români, cât și pentru echilibrul macroeconomic. ”, a mai spus Cîţu.

În schimb, în aceste momente sunt milioane de români care sunt afectați de prețurile de la gaze și energie electrică. Vorbim despre faptul că mulți operatori nu au aplicat, în factură, măsura de plafonare a prețurilor, iar acest lucru a dus la apariția unor sume uriașe de plată. De altfel, directorul ANPC anunța faptul că operatorii care nu au plafonat prețurile au termen până pe 31 ianuarie să le refacă, fără a aplica penalități sau a sista furnizarea utilităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`