Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu infectat COVID-19. Liderul PSD nu se va mai întâlni cu Maia Sandu
Marcel Ciolacu infectat COVID-19. Liderul PSD nu se va mai întâlni cu Maia Sandu

Marcel Ciolacu infectat COVID-19. Liderul PSD nu se va mai întâlni cu Maia Sandu

29 iul. 2022, 13:18, 2 ,
în Actualitate

Marcel Ciolacu este infectat cu COVID-19, arată un canal de comunicare al PSD. Șeful Camerei Deputaților nu se va mai întâlni cu Maia Sandu care se află într-o vizită oficială în România.

Maia Sandu efectuează o vizită oficială în România unde avea programate mai multe vizite oficiale, printre care și cu liderul social democrat.

Marcel Ciolacu infectat cu COVID-19

Conform datelor existente, Marcel Ciolacu are COVID-19, lucru ce nu îi permite să se întâlnească cu Maia Sandu. Liderul PSD a efectuat un test rapid, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Ciolacu trebuie să intre în izolare unde va sta minim 5 zile. Șeful Camerei Deputaților nu prezenta simptomele infectării, dar a făcut un test rapid. Conform unor surse, starea de sănătate a lui Ciolacu este una bună, neavând până în aceste momente complicații. Marcel Ciolacu este vaccinat împotriva COVID-19, dar cel mai probabil s-a infectat cu subvarianta Omicron despre care se știe că vaccinurile nu înregistrează randamenele sperate.

Tot în această perioadă, Marcel Ciolacu urma să se întâlnească într-o ședință de Coaliție cu liderii celorlalte partide. Totuși, este puțin probabil ca această ședință să mai aibă loc fără prezenta liderului social democrat. Perioada de izolare este 5 zile, conform ultimelor măsuri anunțate la începutul anului. Marcel Ciolacu a mai stat în izolare după ce a fost contact direct cu mai multe persoane infectate cu COVID-19. S-a întâmplat în octombrie 2020. Ciolacu a fost contact direct cu președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Un nou val de COVID-19 în România

România a intrat in al șaselea val de infectări cu COVID-19. În ultimele două săptămâni s-a văzut o creștere constantă a cazurilor de persoane pozitive la infectarea cu virusul din Wuhan. Ministrul Sănătății a anunțat, că în aceste momente nu se impun luarea de măsuri de siguranță sanitară și că măștile de protecție sunt obligatorii doar în unitățile medicale. Rafila preciza că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise aglomerate este încă o recomandare, neexistând o obligativitate în acest sens. În altă ordine de idei, autoritățile centrale au anunțat că sunt luate în calcul mai multe scenarii printre care cel în care vârful valului șase se va înregistra la jumătatea lunii august:

Masca a revenit în unitățile sanitare. Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus. E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare. explica ministrul la un moment dat.

Așadar, Marcel Ciolacu s-a infectat cu COVID-19, dar starea de sănătate a șefului PSD este una bună.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *