Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu încurajează dependența de jocuri de noroc? Multe vorbe, zero fapte

Marcel Ciolacu încurajează dependența de jocuri de noroc? Multe vorbe, zero fapte

09 ian. 2024, 11:51, 4 ,
în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în urmă cu câteva luni despre măsuri aspre împotriva dependenței de jocurile de noroc. A mers până la declarații referitoare la scoaterea din orașe a casinourilor.

Este ianuarie 2024, iar premierul PSD-ist al țării nu a făcut nimic concret în această privință. Am putea spune că Ciolacu încurajează dependența jocurilor de noroc? Da, dacă este să ne luăm după faptul că blochează proiectele de lege depuse de USR. Desigur, pare că prioritatea premierului este taxarea concediului medical cu 10%.

Marcel Ciolacu vorbe multe, fapte zero! Păcănelele sunt omniprezente

Premierul Marcel Ciolacu declarase în octombrie 2023 că jocurile de noroc nu vor mai exista în mediul rural, acestea urmând să fie organizate în afara oraşelor:

„În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele. Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă. Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii. (…) Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima News.

Suntem în ianuarie 2024 și nimic, nicio promisiune nu a fost respectată.

Marcel Ciolacu îngroapă proiectele de legi împotriva jocurilor de noroc

În România, dramele provocate de jocurile de noroc devin din ce în ce mai pregnante, iar tentativa de a stopa această nebunie se izbește de obstacole politice și de opoziția constantă a majorității PSD-PNL, conduse de Marcel Ciolacu. USR a depus de doi ani în Parlament proiecte de lege care ar putea pune capăt acestei crize, însă majoritatea PSD-PNL condusă de Ciolacu blochează cu înverșunare aceste inițiative. Premierul afirmă că dorește să stăvilească fenomenul, dar acțiunile sale dezvăluie o altă realitate: îngroapă legile care ar putea salva vieți, fără să ofere alternative eficiente.

Victimele acestui flagel sunt diverse, de la adolescenți dependenți la primari care risipesc fondurile comunitare la păcănele. Dependența de jocuri de noroc, echivalată de specialiști cu cea de droguri, are consecințe devastatoare, inclusiv tentativa de sinucidere în 40% dintre cazuri.

Statul român, departe de a implementa programe de prevenție și tratament al adicțiilor, blochează soluțiile legislative anti-păcănele ale USR. Această complicitate tacită cu industria jocurilor de noroc demonstrează că prioritățile guvernamentale sunt subminate de interesul financiar, în detrimentul vieților și familiilor distruse.

Cu peste 80.000 de semnături, revoltă împotriva jocurilor de noroc a luat amploare, cerând adoptarea legilor propuse de USR. Este timpul ca Parlamentul să asculte glasul cetățenilor și să acționeze pentru a proteja societatea de acest flagel în creștere. Ciolacu și coaliția PSD-PNL sunt acum la răscruce: să fie lideri în rezolvarea problemei sau complici în perpetuarea suferinței provocate de jocurile de noroc. Trebuie să reținem că astfel de probleme nu au culoare politică! Tocmai din această perspectivă, premierul Marcel Ciolacu ar trebui să își prezinte demisia de onoare, dacă o mai are…

Comentarii
  • cum are curaj…sa ne minta în halul asta… ia macaua … na macaua… iau macaroana legata de ciolanul ala mare…

  • Un ciocan in kap asta ii trebuie lui Ciolacu sa scapam urgent de el boratania psd-ista! Vii la Iasi pe 24 ianuarie boratanie.?Te asteptam sa ne explici covrigarule analfabet de ce te dai mare rahat si ne condamni la moarte prin infometare. Criminaluleee!

  • Tradatorii Romaniei dau alte miliarde de euro Ucrainei ,Ucraina este tara lor maaaars tradatorilor iohanic,colacule,ciuca in ucraina tara voastra,maaars,sa ne dati zecile de miliardele de euro date Ucrainei, sa ne dati banii ,banii poporului roman,banul public,murim de foame cu cutitul vostru la gat moartea sa va ia ,va ucideeeeeem,zero voturi psd- pnl zeroooomaaaars in Ucraina voastra nazistilor

  • Parcă cioroiul ăsta ciolac spunea că scoate jocul de păcănele în afara orașelor pe imaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *