Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu îi răspunde președintelului Klaus Iohannis: „Să dea un decret și să desființeze PSD!“

Marcel Ciolacu îi răspunde președintelului Klaus Iohannis: „Să dea un decret și să desființeze PSD!“

03 sept. 2020, 08:21,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele PSD Marcel Ciolacu îi răspunde președintelui Klua sIohannis, după ce acesta a lansat mai multe atacuri la adresa social democraților. Marcel Ciolacu este de părere că șeful statului ar trebui să dea un decret prin care desființează celelalte partide politice, dacă tot vrea să facă doar ce vrea el și PNL.

„Să dea un decret prezidențial să ne desființeze. Să desființeze toate partidele politice, să rămână numai domnia sa și PNL-ul, să facă ce vor ei și să ne spună când mai are altcineva voia să vorbească în țara asta”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi răspunde președintelului Klaus Iohannis: „Să dea un decret și să desființeze PSD!“

Liderul social democraților consideră că președintele Klaus Iohannis încurajează traseismul și nu are o reacție fermă în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode.

„Nu că se încalcă Constituția, în plină campanie electorală să continui să minți și să vii să ataci mârșăvește partidul de opoziție pentru că și-a asumat un drept constituțional de a depune o moțiune de cenzură, să vii să arăți că adevărata Românie normală pe care ai vânturat-o în campania electorală este acea în care acuzi opoziția că depune, încurajezi traseismul, iar când vorbești de exemplu de accidentul domnului ministru Bode, care are o oarecare asemănare cu cel al domnului ministru Oprea, să spui că nu s-a întâmplat nimic“, menționează Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis acuză PSD de sabotaj

Șeful statului a cerut miercuri PSD să înceteze cu „jocurile cinice” și să nu depună o nouă moțiune de cenzură, considerând că parlamentarii social democrați încearcă să „saboteze și să pună piedici”.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlament. Timp de mai multe zeci de minute s-a așeptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni neavenite. Cei care au iniţiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că e cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen.

După eşecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie politicianistă a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aştepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acţionează nu pentru cetățeni, ci doar pentru propriii membrii?”, a spus Klaus Iohannis.

Cum s-a produs accidentul în care a fost implicat Lucian Bode

Conducătorul unei motociclete participant la trafic a surprins într-o filmare autoturismul în care se afla ministrului Transporturilor atunci când s-a produs accidentul rutier.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate observa clar cum automobilul în care se afla Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, circula cu viteză pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, în dreptul localității Dumbrăvești.

Mașina avea sirena pornită și a efectuat o depășire neregulamentară a celorlalte autoturisme din trafic, trecând astfel pe contrasens. Un motociclist ce avea o cameră a surprins mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă.

La puțin timp după, autovehiculul în care se afla Lucian Bode, s-a oprit într-un gard, după ce a lovit un alt automobil de culoare albă în plin. În imaginile surprinse de motociclist se poate observa că mașina lovită este serios avariată. La fața locului s-au deplasat de urgență o ambulanță și o autospecială de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *