Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, ieșire nervoasă la adresa ministrului Cristian Ghinea (USR): Ce demisii ceri tu? Pleacă acasă
Marcel Ciolacu, ieșire nervoasă la adresa ministrului Cristian Ghinea (USR): Ce demisii ceri tu? Pleacă acasă

Marcel Ciolacu, ieșire nervoasă la adresa ministrului Cristian Ghinea (USR): Ce demisii ceri tu? Pleacă acasă

11 iun. 2021, 14:05,
George Cristian în Actualitate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, cel care l-a provocat să își dea demisia, dacă în cele din urmă Programul Național de Reziliență și Redresare va fi aprobat de Comisia Europeană. Ciolacu îl întreabă pe Ghinea cum de mai este încă în Guvern după un asemenea eșec.

Criticile vin în contextul în care Comisia Europeană a reacţionat negativ la PNRR-ul depus de România. Între timp, Mihai Tudose menţionează faptul că, prin criticile europenilor, România pierde peste 4 miliarde de euro.

Marcel Ciolacu îşi doreşte demisia lui Cristian Ghinea

Marcel Ciolacu, liderul PSD a scris într-o postare publicată pe o reţea de socializară că ministrul Fondurilor Europene ar trebui să-şi dea demisia din funcţie. Acesta consideră că absolut toată lumea spune că PNRR este un dezastru iar ministrul incă se încăpăţânează să mai rămână în Guvern:

”Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligența să, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale.

Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!

Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 ZILE! – să-ți citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. FĂRĂ SĂ-L CITEȘTI! Au citit și s-au crucit! Cristian, nu ți-a fost rușine să ieși la televizor, acum două zile, și să minți nonșalant că totul e ok, deși știai foarte bine ce observații devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??!

Cristian, TU ești un dezastru! ZERO! Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!!!!

PS: Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici!!!!”, scrie Marcel Ciolacu.

Mihai Tudose extrem de dur la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR

Nici europarlamentarul Mihai Tudose nu a scăpat ocazia de a critica alianţă de Guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR. Acesta consideră că este de neacceptat că ministrul Ghinea mai este în funcţie după ce România a ratat accesul la 4 miliarde de euro, bani care puteau ajunge săptămâna viitoare în țară.

Demisia, incompetenților!

Guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furcă, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc. Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va aproba primele planuri depuse, ceea ce înseamnă că țările respective vor primi rapid prefinanțările de 13%. Deci România tocmai ratează încasarea a 4 miliarde de euro, gura de oxigen de care are atâta nevoie. (…) a menționat Mihai Tudose.

În altă ordine de idei, părăsind lumea politică, din sfera analiştilor şi Stelian Tănase menţionează că singura modalitate prin care România îşi mai poate spăla din ruşine este demiterea lui Cristian Ghinea.

Ce face acum Ghinea? Demisionează? Dă vina pe alţii, așa cum ne-a obișnuit? Va fi demis de Cîțu? Ar fi un bun semnat pentru Bruxelles – adică la palatul Vitoria s-a înţeles lecția. Situaţia e mai gravă decât pare la prima vedre – nu e doar o scăpare, să zicem. Să te faci de râs la Bruxelles – nu în nume personal ci al unei țări membre, România- nu e de colea. Cei responsabili ar trebui să dea socoteală. Şi nu doar cu dojeni şi mustrări. Asigurările date de Ghinea prin televiziuni, conferinţe de presă, interviuri – că totul este în regulă – s-au dovedit a fi „flatus vocis”- vorbe goale. Dacă vreţi – apă de ploaie.. Minciunele/temenele ca și ochii dragii mele! Atât. Vrăjeală multă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *