Prima pagină » Local » Marcel Ciolacu i-a invitat la Guvern pe avocații care au câștigat procesul Roșia Montană! Procurorii incă dorm și nu-l anchetează pe premier pentru subminarea economiei naționale

Marcel Ciolacu i-a invitat la Guvern pe avocații care au câștigat procesul Roșia Montană! Procurorii incă dorm și nu-l anchetează pe premier pentru subminarea economiei naționale

14 mart. 2024, 13:11,
în Local

Joi, premierul Marcel Ciolacu a comunicat că a invitat în cadrul Guvernului României echipa de avocați care a obținut victoria în procesul Roșia Montană. Asta în condițiile în care premierul a anunțat în repetate rânduri că vom pierde procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României.

Este absolut ireal cum covrigarul Ciolacu are tupeul să-i invite pe avocații care au luptat pentru țară în condițiile în care el nu i-a susținut deloc. Este de o evidentă nesimțire și o evidentă campanie politică

Marcel Ciolacu i-a invitat pe avocații de la Roșia Montană la Guvern

Marcel Ciolacu și-a exprimat recunoștința în numele poporului român pentru angajamentul și perseverența lor în această bătălie, uneori chiar împotriva unor decizii luate de foști prim-miniștri.

Într-o întâlnire a Guvernului, premierul a spus că a chemat în echipa guvernamentală avocații care au câștigat procesul Roșia Montană. A mulțumit în numele românilor pentru munca lor în acest proces, uneori chiar împotriva unor decizii luate de foști prim-miniștri. A subliniat că românii sunt mândri de profesioniștii din echipă. Premierul a mai spus că Guvernul și poporul român le sunt recunoscători pentru victorie.

În altă știre, Guvernul a anunțat că România a câștigat procesul la Curtea de Arbitraj Internațional de la Washington (ICSID) împotriva companiei Gabriel Resources în cazul Roșia Montană.

Vă imaginați că este o nesimțire fără echivalent în contextul în care în absolut orice declarație dinainte de aflarea rezultatelor, covrigarul Marcel Ciolacu a vorbit despre modul în care România va trebui să plătească câteva miliarde de lei pentru că va pierde procesul cu Gabriel Resources.

Procurorii DNA trebuie să-l ancheteze pe Marcel Ciolacu

Procurorii DNA trebuie să-l ancheteze de urgență, pentru subminarea economiei naționale și pentru specula pe piața bursieră. Marcel Ciolacu trebuie să răspundă de urgență în fața procurorilor pentru declarațiile făcute, declarații care a dezavantajat clar România pentru că acțiunile Gabriel Resources și-au dublat valoarea. De aceeași părere sunt și numeroși profesori de economie:

Curios lucru … prețul acelorași acțiuni s-a dublat în ultimele trei luni, avansul semnificativ fiind înregistrat după declarațiile publice ale lui Ciolacu, Boloș & co care dădeau acest proces ca și pierdut de statul român, aruncând vina pe fostele guvernări. Acum că procesul este câștigat de statul român, aceștia își asumă toate meritele (deși procesul este început de +10 ani), susțin că nu au manipulat bursa (fără dovezi) și că au apărat interesele statului (Serios? Cum? Prin antepronunțare și anticipând un foarte probabil eșec? Așa apără interesele statului? Ce treabă/ interes aveau să facă aceste declarații cu câteva săptămâni/ zile înainte de termen?)

De aceea, ar fi normal ca Autoritatea de Supraveghere Financiară din Canada (care reglementează și supervizează buna funcționare a pieței de capital unde sunt listate acțiunile acestei companii) să se autosesizeze în legătură cu acest caz, să vadă identitatea părților care au tranzacționat, pozițiile, termenele și volumele. explică Iancu Gudă, lector universitar pentru republică.ro.

Așadar, este atât de josnic și de o nesimțire cruntă faptul că Marcel Ciolacu vrea acum să profită de pe urma imaginii avocaților români de la Roșia Montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *