Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu face praf programul de relansare economică al liberalilor!
Marcel Ciolacu face praf programul de relansare economică al liberalilor!

Marcel Ciolacu face praf programul de relansare economică al liberalilor!

01 iul. 2020, 10:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu face praf programul de relansare economică al liberalilor! Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Orban că a preluat mai multe idei din programul de guvernare al PSD. Liberalii vor prezenta astăzi programul de relansare economică.

„Va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, și să le prezinte drept mărețe invenții liberale?”, întreabă retoric liderul PSD pe Facebook.

„Iohannis reevaluează marile investiții ale PSD pe modelul Băsescu. Sunt bune de numit liberale și puse în Planul Național de Relansare Economică!

Ministrul Finanțelor a dezvăluit deja câteva mari idei de investiții din Planul de Relansare Economică, prezentat azi țării de Iohannis. La capitolul “preluări din programul de guvernare al PSD”, liberalii au punctaj maxim, 5 din 5!“, scrieMarcel Ciolacu pe paginda sa de Facebook.

Marcel Ciolacu face praf programul de relansare economică al liberalilor: Se laudă cu proiectele PSD!

Liderul social-democraților susține că liberalii vin cu niște proiecte demarcate de PSD anul trecut.

„Autostrada Sibiu-Pitești – 3 din 5 loturi scoase la licitație în guvernarea PSD, pe un lot se lucrează efectiv de anul trecut;

Autostrada Comarnic-Brașov – se lucrează din 2019 pe lotul Predeal-Cristian, azi liberalii vin cu modificări majore și spun că avizele necesare durează 3 ani;

Modernizarea Aeroportului Otopeni – proiectarea și execuția gata de licitație în octombrie 2019;

Spitalele regionale – la final de guvernare, PSD finalizase lansarea procedurilor pentru spitalele din Iași și Cluj, semnate imediat de Cabinetul Orban;

Sistemul Național de Irigații – PSD a început șantiere de un miliard de euro din bugetul țării şi 435 milioane euro de la UE.

Ce nu spune Florin Cîțu dar a făcut-o deja șeful lui, Orban: PNL a reevaluat până și proiectul PSD al Fondului Național de Dezvoltare și Investiții, pe model polonez! Ce credeți, va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, și să le prezinte drept mărețe invenții liberale?”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Planurile „mărețe“ ale liberalilor

Premierul Ludovic Orban va prezenta astăzi Planul naţional de investiţii şi de relansare economică alături de preşedintele României. Evenimentul este programat de la ora 18:00, la Clubul Diplomatic.

„Prezentarea programului economic va fi miercuri, alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat”, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că, după prezentarea măsurilor gândite, vor fi adoptate şi actele normative necesare. „După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca, în maxim o lună de zile, să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”, a mai subliniat premierul.

Pe 4 iunie, Ludovic Orban a cerut ministerelor să lucreze pentru definitivarea actelor normative din pachetul de relansare economică.

Pe 1 iunie, Orban anunţa că Guvernul pregăteşte un plan de relansare a economiei, spunând că ar putea majora de la 15 la 20 de miliarde de lei plafonul de garantare pentru programul IMM Invest, dar şi că ia în calcul crearea unui fond de investiţii deţinut „în primă fază” de statul român, dar şi în susţinerea investiţiilor greenfield.

Discuţia a vizat viitorul buget multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027 şi Planul de relansare economică propuse de către Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *