Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, după recordul de cazuri COVID-19: „Nimeni nu e normal la cap dacă vrea alegeri!“
Marcel Ciolacu, după recordul de cazuri COVID-19: „Nimeni nu e normal la cap dacă vrea alegeri!“

Marcel Ciolacu, după recordul de cazuri COVID-19: „Nimeni nu e normal la cap dacă vrea alegeri!“

15 oct. 2020, 14:47,
în Actualitate

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 15 octombrie, că așteaptă de la Guvern să explice cum va organiza alegerile parlamentare, în condițiile în care România a înregistrat un nou record de cazuri COVID-19.

„Este o diferență între PSD, PNL și președintele României. Dacă președintele României și PNL nu doresc decât alegeri și să se uite pe sondaje, când le convin aceste alegeri, noi avem cu totul o altă abordare: o promisiune făcută de mine și de colegii mei că nu mai ieșim după agenda cetățenilor. Organizarea alegerilor este atributul Guvernului. Eu invit Guvernul, în mod special pe primul-ministru, să vină să ne explice cum se vor desfășura aceste alegeri, pentru că deja avem 4.000 de cazuri (c.n. COVID-19) pe zi”, a spus Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: „Nimeni nu e normal la cap dacă vrea alegeri!“

Liderul PSD consideră că în condițiile actuale nu ar fi normal să se mai organizeze alegerile parlamentare la data de 6 decembrie și aștepată o decizie din partea Guve5nului.

„Nimeni nu e normal la cap dacă face alegeri în acest context. Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri. Ce am înțeles eu din discursul președintelui este că își dorește un Parlament legitim. Nu poți să discuți de un Parlament legitim când ai peste 4000 de infectări pentru că nu vine lumea la vot. Aștept de la președinte și de la Guvern soluții și mai ales explicații pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei“, a precizat Marcel Ciolacu.

Ciolacu susține că luni, 19 octombrie, se va discuta proiectul de amânare a alegerilor parlamentare.

„Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul. După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Este clar că nu pot fi organizate alegeri, dar ei vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Dacă CCR-ul va da că este constituțional și n-au de ales că tocmai au zis că Parlamentul decide. Ei, totuși, vor ataca la CCR, iar președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei“, a menționat Mrcel Ciolacu.

„Iohannis și Orban au obsesia puterii totale“

Reprezentanții PSD lansează acuzații grave la adresa Guvernului Ludovic Orban și a președintelui Klaus Iohannis.

Într-o postare pe pagina de Facebook, social democrații compară pandemia de Covid-19 cu tragedia de la Colectiv și arată că în fiecare zi mor mai mulți oameni decât în cazul incendiului de la Colectiv. Social-democrații îi acuză pe Iohannis și Orban că au obsesia puterii totale, iar Guvernul gestionează iresponsabil pandemia.

„De ieri până azi încă 4.000 de români au primit vestea că sunt infectați cu COVID. Alte zeci de familii își plâng pe cineva drag care a dispărut după ce a pierdut lupta cu virusul. Într-o singură zi au pierit mai mulți semeni de-ai noștri decât acum cinci ani, în dezastrul de la Colectiv. Drama este că, de azi înainte, din cauza iresponsabilității acestei guvernări, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi! Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și Orban să-și satisfacă obsesia de a obține puterea totală?”, scriu reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024