Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîțu a plecat la Bruxelles și a uitat de bugetul de stat: „Îmi pare rău că am dreptate”

Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîțu a plecat la Bruxelles și a uitat de bugetul de stat: „Îmi pare rău că am dreptate”

11 feb. 2021, 20:19,
Bianca Rebegea în National

Miercuri, 10 februarie, premierul Florin Cîțu a declarat că, cel târziu joi dimineață, Guvernul României va pune, în transparență decizională, bugetul de stat pe 2021. Se pare că acesta a plecat la Bruxelles și a uitat ce a promis. Astfel, Marcel Ciolacu nu a pierdut ocazia să îl taxeze.

Președintele Partidului Social Democrat transmite că i-a avertizat pe cei din PNL  să întocmească un buget încă din perioada campaniei electorale.

”Este pentru prima oară în viața mea când îmi pare rău că am dreptate. Eu le-am spus din timpul campaniei electorale să facă bugetul, să arate realitatea. Noi am venit cu un buget alternativ și am arătat că se poate depăși această criză și prin altă filosofie. Nici acum nu avem în transparență bugetul. A contat ca partidele cu scoruri electorale mici să facă o coaliție. Și-au bătut joc de copii, de pensionari, de bugetari, de companiile românești.

Fac un buget cu un deficit mic ca să se încadreze în niște ținte. Cum să ieși în 2021, după ce ai guvernat un an și, ca să spui că de vină este PSD?

Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîțu a plecat la Bruxelles și a uitat de bugetul de stat: „Oamenii de acolo i-au spus că nu îi poate minți”

Marcel Ciolacu îl taxează pe Florin Cîțu, după ce a uitat de bugetul de stat pe 2021. Mai mult, liderul PSD îl acuză pe prim-ministru că a folosit doar 1% din buget pentru combaterea COVID-19 și va trebui să motiveze unde a folosit restul de 9%.

Cîțu s-a dus la Bruxelles și oamenii de acolo i-au spus că nu îi poate minți, are deficit de 10%. El a folosit doar 1% pentru combaterea COVID-19. Trebuie să spună ce a făcut cu restul de 9%. PSD a lăsat un deficit de 2,4% și o datorie publică de 35%. Ne apropiem, acum, de 50% datorie, iar deficitul este de 10%.”, a precizat Marcel Ciolacu, joi seara, la Antena 3.

Marcel Ciolacu: „Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate”

PSD nu va vota bugetul pe 2021, anunță președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu. Liderul social democrat a declarat că este un buget de austeritate și afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate . Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Categoric, nu vom vota!“

Marcel Ciolacu a menționat că PSD a adus mai multe amendamente și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`