Prima pagină » National » Marcel Ciolacu dezvăluie pactul secret făcut cu Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu dezvăluie pactul secret făcut cu Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu dezvăluie pactul secret făcut cu Nicolae Ciucă

12 iul. 2024, 18:40,
în National

Liderul social -democraților dă detalii de culise din deciziile agreate în coaliție. Ciolacu spune că el și Nicolae Ciucă, preșdintele PNL, au decis asupra unei reguli de bun-simț.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că el consideră că această coaliţie a făcut faţă, precizând că a făcut o regulă cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ca miniştrii să nu atace celălalt partid, o regulă de bun simţ.

Ciolacu a dat detalii suplimentare despre acordurile din coaliție

„În această coaliţie de guvernare, vreau să fiu foarte clar, am reuşit, cu respect, ţinând Guvernul cumva deoparte de campaniile electorale, de scandaluri, nu am auzit de acte de corupţie, în Guvern. Am menţinut un echilibru macroeconomic (..) o scădere a inflaţiei, un dialog foarte bun cu Comisia, cu foarte multe realizări în zona externă (..) Nu a fost o perioadă foarte uşoară. Normal că se poate şi mai bine, şi românii îşi doresc mai bine. Eu zic că această coaliţie a făcut faţă. Nu ştiu, contondenţi, începe campania electorală”, a spus preşedintele PSD, despre declaraţia lui Klaus Iohannis, de la Washington, în care spunea că crede că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune.

`Am făcut o regulă cu domnul preşedinte al PNL, miniştrii să nu atace celălalt partid. E o regulă de bun simţ”, a mai afirmat Ciolacu. ”Vă aduc aminte cum se guverna cu USR şi PNL, după o lună de zile? Vă aduc aminte că miniştrii se trăgeau în fes? Câte tâmpenii s-au făcut în 8 luni de zile de guvernare PNL-USR şi de abordarea respectivă. Eu cred că românii sesizează o schimbare de abordare”, a completat el.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă, după ce a declarat că onoarea nu stă pe panouri, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Păi ce, am minţit cu ceva? Iertaţi-mă. Am avut discuţii cu domnul Ciucă, nu mi-a reproşat nimic, că nu am minţit cu nimic. Cumva onoarea stă pe panouri? Nu, onoarea e în viaţa reală şi constantă, nu poţi să fii odată cu onoare şi odată fără onoare, trebuie să ai onoare mereu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024