Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu devine noul președinte al Camerei Deputaților. Votul va fi dat marți, 23 noiembrie
Marcel Ciolacu devine noul președinte al Camerei Deputaților. Votul va fi dat marți, 23 noiembrie

Marcel Ciolacu devine noul președinte al Camerei Deputaților. Votul va fi dat marți, 23 noiembrie

22 nov. 2021, 16:15,
BZI.ro, în Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, va fi ales în cursul zilei de mâine, 23 noiembrie 2021, drept noul președinte al Camerei Deputaților. Parlamentarii au fost convocați pentru marți, ora 11.00, să voteze această nominalizare pentru șefia Camerei, a treia funcție politică în stat.

Nominalizarea lui Ciolacu pentru această funcție vine ca urmare a negocierilor pentru formarea noului Guvern.

Interimatul după demisia lui Ludovic Orban de la șefia Camerei este asigurat de Sorin Grindeanu, aceasta urmând a ajunge noul ministru al Transporturilor.

Marcel Ciolacu: ”Se termină instabilitatea politică”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni, înaintea ședinței social-democraților, că le va propune colegilor ambele variante privind partidul care va avea primul premier și a anunțat că este posibil ca mâine să fie votați noii președinți de la Senat și Camera Deputaților.

”O să propun ambele variante – care partid va avea primul premier și care sunt condițiile și ce negocieri au avut loc. Cel mai important este ce au românii de câștigat: se termină o instabilitate politică creată de fosta guvernare de dreapta”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a mai adăugat că titularii de ministere urmează să fie aprobați într-o nouă ședință a partidului, după consultările de la Palatul Cotroceni.

În ceea ce privește noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a afirmat: ”Există un calendar și este posibil acest lucru – noul președinte de la Camera Deputaților și de la Senat”.

Astăzi, 22 noiembrie 2021, a fost desemnat premierul

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a transmis că partidele parlamentare l-au propus pe Nicolae Ciucă premier, iar acesta a acceptat. De asemenea, Iohannis a menționat că echipa guvernamentală se va prezenta în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă. O majoritate din care fac parte PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii au dorit să vină împreună la consultări. Am acceptat acest lucru şi am avut o discuţie bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere. Vă urez succes”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Prima reacție a lui Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat premier de președintele României

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. În prima sa declarație după ce a fost numit prim-ministrul României pentru a doua oară a transmis că este pentru prima dată când procentul pentru programul de guvernare este atât de mare.

Mai mult decât atât, Ciucă a anunțat că are speranțe ca de joi, 25 noiembrie 2021, să se poată apuca „serios de treabă”.

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem agrega un program de guvernare şi să facem o coaliţie solidă astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de Covid-19, criza energetică. De asemenea, să avem un program care să pună în aplicare deciziile pentru PNRR. Este cât de poate de evident că este prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru a derula un proiect de investiţii, dar şi un program de măsuri sociale în care putem acoperi toate probleme. Sperăm că începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *