Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre vicepremierul din Guvernul Ciucă: „Când o să decid, vă anunț”
Marcel Ciolacu, despre vicepremierul din Guvernul Ciucă: „Când o să decid, vă anunț”

Marcel Ciolacu, despre vicepremierul din Guvernul Ciucă: „Când o să decid, vă anunț”

23 nov. 2021, 10:12,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Partidul Social Democrat amână hotărârea pentru numele vicepremierului României din Cabinetul Ciucă. Liderul social – democraților, Marcel Ciolacu, a transmis astăzi, 23 noiembrie 2021, faptul că atunci când va lua această decizie va anunța.

„Când o să decid, vă anunț”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Ce spune Marcel Ciolacu despre un vicepremier fără portofoliu

Ieri, 22 noiembrie 2021, Marcel Ciolacu spunea că până în momentul de față vicepremierii erau președinții de partide, fără portofoliu. În acest context, social democratul dorește să ia o decizie mai bună, iar de această dată va fi ales un viceprim-ministru cu portofoliu.

„În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru. Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu”, afirma, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD.

În primă instanță, Partidul Social Democrat a transmis că vicepremierul va fi Sorin Grindeanu, însă decizia a provocat nemulțumirea Gabrielei Firea.

Marcel Ciolacu va prelua șefia la Camera Deputaților

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 22 noiembrie 2021, că astăzi își va depune candidatura pentru Camera Deputaților. De asemenea, acesta a menționat că la conducerea Senatului va fi Florin Cîțu.

„În acest moment, aceasta este decizia. 25 mai este data la care se va face rotația. Premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în parlament cu noul premier. Este o decizie politică, am avut discuții să merg și în Guvern, dar am spus că nu e momentul. Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Procedura democratică, oriunde în lume, este să-și dai demisia dacă ai pierdut majoritatea. Cred că doamna Dragu o șă-și dea demisia. O să discutăm ce vom face în comisii dacă unii dintre parlamentari vor merge miniștrii”, a spus ieri, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri, după ce partidul a validat lista miniștrilor care vor intra în guvernul Nicolae Ciucă, că durata alianței de guvernare PNL – PSD – UDMR – minorități va depinde de prestația Guvernului.

„Sunt ferm convins ca daca va fi o guvernare pe măsura așteptărilor românilor, aceste nemulțumiri (legate de asocierea PSD cu PNL) se vor închide foarte repede. Eu intotdeauna imi doresc adversari slabi si parteneri puternici”, a zis Ciolacu.

„Totul va tine de prestatia acestui Guvern”, a adăugat el, despre durata de funcționare a coalitiei. Ciolacu a precizat că speră ca PNL să intre cât mai repede „intr-o logica democratică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *