Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate pentru marile companii: „În cazul celor cu profit mare nu va exista dublă taxare”
Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate pentru marile companii: „În cazul celor cu profit mare nu va exista dublă taxare”

Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate pentru marile companii: „În cazul celor cu profit mare nu va exista dublă taxare”

13 dec. 2021, 13:09,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a făcut astăzi, 13 decembrie 2021, declarații de ultimă oră cu privire la viitoarea taxă de solidaritate care ar urma să impoziteze circa 1 la sută din profitul marilor companii. După mai multe zile în care s-a creat o tensiune în coaliția de guvernare PSD – PNL – UDMR, dar și după multiple avertismente ale companiilor, liderul Camerei Deputaților dă de înțeles că nu toate firmele vor plăti această taxă.

„Este o discuție în ceea ce privește dubla impozitare și sunt covins că vom ajunge la o soluție bună pentru români. Știți bine că eu nu mi-am asumat niciun deficit. Nu am spus că va fi mai mare de 5.84. Eu știu că Guvernul și-a asumat un deficit de 6,2 și cred că indiferent cine se schimbă la guvernare trebuie să fim responsabili și să arătăm că oricine e premier ne asumăm.

În cazul companiilor cu profit mare nu va exista dublă taxare. Dedeman plătește impozit pe profit 15%. Vă rog să luați legătura cu redactorii de profil să vedeți companiile similare cât plătesc profit în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

De precizat faptul că președintele PNL și Senatului, Florin Vasile Cîțu, nu este de acord cu implementarea taxei de solidaritate. Deși sute de companii ar putea fi afectate de această taxă, statul român ar urma să încaseze 1 miliard de euro.

Marcel Ciolacu a transmis că se va adopta certificatul Stop Covid

Liderul social – democraților, Marcel Ciolacu, a ținut să adauge faptul că în cazul în care legea pentru aprobarea certificatului ”Stop Covid” va ajunge în plenul Parlamentului, atunci va fi adoptată înainte de Sărbători de Iarnă.

”Dacă se va veni cu proiectul promovat în coaliție, eu sunt convins că acest certificat ”Stop Covid”, atunci va fi adoptat în Parlament. Cred că ar trebui să ne înțelegem și acest proiect să fie adoptat”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menționat că va exista o discuție în acest context la nivelul coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu, despre bugetul pe 2022: ‘Sunt două variante puse în discuție’

Mai mult decât atât, în conferința de presă susținută de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că speră bugetul de stat pe anul 2022 să fie gata până la data de 24 decembrie 2021.

„Ministrul Finanțelor am înțeles că a strâns toate solicitările de la ministere și încercăm în ședința de coaliție de azi, dacă nu, o să mai facem încă una și mâine, și poimâine, și sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24 decembrie. Sunt două variante puse în discuție: ori pe 24 decembrie, ori la sfârșitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *