Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre sondajele electorale: „De câte ori iese președintele României să înjure PSD, înseamnă că PNL iarăși scade în sondaje“

Marcel Ciolacu, despre sondajele electorale: „De câte ori iese președintele României să înjure PSD, înseamnă că PNL iarăși scade în sondaje“

10 nov. 2020, 09:02,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre sondajele care sunt lansate acum, la începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Marcel Ciolacu se arată optimist și susține că partidul său poate câștiga aceste alegeri parlamentare. Pentru Ciolacu un barometru bun sunt ieșirile agresive ale președintelui Klaus Iohannis la adresa partidului său.

„Am văzut mai multe sondaje. Am văzut și sondaje în care Partidul Social Democrat câștiga alegerile europarlamentare, 36-38%. Am avut cel mai mic scor din istoria PSD. Am văzut sondaje de opinie, la fel văd și sondaje de opinie acum. Momentan, noi am luat o hotărâre să nu facem sondaje de opinie. Adevărat, facem focus grupuri să vedem până la urmă ce-și doresc românii și care este agenda. Urmărim televizorul, la fel ca și dumneavoastră, să vedem: de câte ori iese președintele României să țină apărarea PNL și să înjure PSD, înseamnă că PNL iarăși scade în sondaje. Este cel mai barometru pentru noi, la partid, să știm cum evoluează sondajele din România și percepțiile românilor”, a declarat.

Marcel Ciolacu: „Noi ne pregătim programul de guvernare“

Liderul PSD a precizat că nu vrea să se antepronunțe și că ia în calcul și varianta guvernării, încercând să explice în această campanie electorală care este viziunea social-democrată asupra programului de guvernare.

„Să așteptăm votul, noi ne pregătim programul de guvernare, îl vom explica românilor în această lună de campanie electorală. Dacă câștigăm alegerile, și eu din ce în ce cred că PSD va fi pe primul loc, și vom respecta Constituția, în acel moment, PSD, în funcție de scorurile electorale din Parlament și cine o să intre în Parlament, o să prezentăm acest program de guvernare și vedem dacă vom creiona o majoritate. Bun, e un lucru democratic, clar, nu trebuie să ne antepronunțăm, suntem în plină campanie electorală și normal că toată lumea își capitalizează și încearcă să obțină votanții lor”, a menționat Marcel Ciolacu.

Nu ia în calcul funcția de prim ministru

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu-și dorește să fie prim ministru. Marcel Ciolacu evită să dea un nume în ceea ce priveşte propunerea pe care PSD ar face-o pentru funcţia de prim ministru, susţinând că nu crede că românii sunt interesaţi de acest aspect.

„Sunt foarte mulţi colegi care se încadrează în profilul de a fi primul ministru pe 6 decembrie. Nu am luat o hotărâre în acest moment în interiorul partidului. Nu are rost să facem speculaţii. (…) Nu cred că asta îi interesează acum pe români, pe cine va propune PSD pe 6 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Partidul Social Democrat trebuie să aibă o altă abordare“

Liderul PSD a precizat că îi susţine pe Alexandru Rafila şi pe Leonard Azamfirei pentru portofoliile de la Sănătate şi Educaţie şi a catalogat drept „o propunere foarte serioasă” ideea conform căreia fostul premier Sorin Grindeanu să fie din nou propus de PSD.

„Eu am o viziune un pic diferită. De când am ajuns preşedintele partidului am spus că eu nu cred în tătuci şi că un singur om trebuie să gestioneze absolut tot. Cred că e un moment în care şi Partidul Social Democrat trebuie să aibă o altă abordare. E un moment dificil prin care trece România. Prima provocare este sănătatea, pe urmă o să urmeze educaţia şi economia şi cred că nu este rău ca pentru prima oară PSD să vină cu altă propunere de prim ministru, nu cel care este şi preşedintele partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *