Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, despre purtarea măștii până în 2023: „Mi-e greu să accept”

Marcel Ciolacu, despre purtarea măștii până în 2023: „Mi-e greu să accept”

18 ian. 2021, 22:50,
Bianca Rebegea în National

Luni seara, 18 ianuarie 2021, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre anunțul făcut de colegul său de partid, medicul Adrian Streinu Cercel, acela prin care a transmis că măștile trebuie purtate până în 2023, chiar și după vaccinare. Ciolacu afirmă că medicul ar putea spune adevărul.

Duminică, medicul Adrian Streinu-Cercel a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19. El a precizat că după vaccinarea cu ce-a dea două doză a vaccinului, nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus. Cu toate acestea, masca va rămâne în continuare obligatorie până în anul 2023.

Cunoscut ca un critic dur al specialiștilor PNL din domeniul sănătății, președintele social-democrat a fost întrebat despre părerea sa privind anunțul lui Adrian-Streinu-Cercel.

„Nu există nicio comunicare coerentă din partea guvernanților. Ați văzut cum comunică domnul Rafila, domnul Cercel… Domnul Cercel este medic, a depus un jurământ, așa consideră domnia sa că trebuie să protejeze viața omului. Eu nu pot să judec un profesor de talia domnului Cercel. Ca om mi-e greu să accept că voi sta cu mască până în 2023. E și foate greu să-l cert pe profesorul Cercel când spune lucrul acesta. S-ar putea să spună adevărul”, a precizat Ciolacu la TVR.

El a mai vorbit și despre faptul că nu a reușit să-și programeze mama pentru vaccinare.

„A încercat nepotul meu de mai multe ori, o să încercăm să vină la un spital”, a mai spus Ciolacu

Dr. Streinu Cercel: „Masca rămâne obligatorie până în 2023”. Marcel Ciolacu: „Mi-e greu să accept”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit sentimentul pe care l-a avut imediat după vaccinare: „Nu mă doare, nu mă ustură”. În plus, el a susținut că cea de-a doua doză are menirea de a întări răspunsul imunitar, consolidându-l.

„Nu mă doare, nu mă ustură. A doua zi s-ar putea să simţiţi unde a fost locul de injecţie şi atâta tot şi pe urmă să vă duceţi cu drag la a doua injecţie. E de aşteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul şi să consolideze.

Medicul a adăugat că, în ciuda vaccinării, masca va trebui purtată până în 2023. Acesta a explicat faptul vaccinul ne protejează pe interior, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri.

Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus, dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`