Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor: „Toți trebuie să fie egali în fața legii”

Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor: „Toți trebuie să fie egali în fața legii”

09 feb. 2021, 19:45,
Bianca Rebegea, în National

Partidul Social Democrat depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. În acest sens, Marcel Ciolacu, liderul PSD, transmite un mesaj un mesaj dur la adresa Guvernului.

”Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să aducă austeritatea doar pentru categoriile cele mai vulnerabile – pensionarii și pentru cei în care ar trebui să investească – elevii și studenții.

Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să ia măsuri doar împotriva firmelor românești, să le îngroape de tot!

PSD își dorește eliminarea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu anunță că astăzi, 9 februarie, PSD a luat decizia de a depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor.

Nesimțire! Așa se cheamă atunci când tai de la peste 7 milioane de români, dar nu te atingi de pensiile speciale. Asta este dreptatea PNL și USR-PLUS, promisă acum un an de zile.

De aceea, astăzi am luat decizia de a depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. Toți trebuie să fie egali în fața legii. Să fie atunci!”, transmite Marcel Ciolacu, marți, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să aducă austeritatea doar pentru categoriile cele mai vulnerabile – pensionarii…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 9 februarie 2021

Alfred Simonis: „Pentru a respecta deciziile CCR e nevoie să eliminăm pe categorii profesionale aceste pensii speciale”

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat a hotărât ca marți, 9 februarie, să depună în Parlament un proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor români.

„Pentru a respecta deciziile CCR e nevoie să eliminăm pe categorii profesionale aceste pensii speciale. În prima fază, parlamentarii. Pentru restul e nevoie de proiecte mai ample, nu sunt doar două-trei articole”, a afirmat la finalul ședinței Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

„Articol unic: Articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă”, prevede proiectul.

Totodată, Alfred Simonis a mai subliniat ideea potrivit căreia este inacceptabil ca persoane „puse de PNL şi USR care să beneficieze de sume de mii de euro pe lună” iar pensionarii din România să nu aibă bani pentru a duce un trai decent. Acesta a afirmat că s-a discutat despre „plafonarea indemnizaţiilor din CA-uri şi AGA”.

„E inadmisibil să existe persoane puse de PNL şi USR care să beneficieze de sume de mii de euro pe lună, în timp ce pensionarii cu câteva sute de lei să sufere de acest proiect aberant al Guvernului (legat de îngheţarea punctului de pensie în acest an)”, a declarat Alfred Simonis.

Ce spune ministrul Economiei despre pensiile speciale

„În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună. Nu am nicio problemă cu pensiile mari.

Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Dar aici nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă.

Adică din banii noștri de taxe și impozite. Singură poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *