Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, despre plafonarea prețurilor la energie: „E o decizie pe care o vom lua în coaliţie”

Marcel Ciolacu, despre plafonarea prețurilor la energie: „E o decizie pe care o vom lua în coaliţie”

14 mart. 2022, 14:30,
BZI.ro, în National

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a anunţat astăzi, 14 martie 2022, faptul că ordonanţa cu privire la plafonarea prețurilor la energie va fi aprobată săptămâna aceasta.

Președintele Camerei Deputaţilor susţine că OUG va intra săptămâna aceasta în ședința de Guvern pentru aprobare.

Ce spune Marcel Ciolacu despre plafonarea preturilor la energie

Liderul social-democraţilor susţine că OUG-ul va fi pusă pe masa Executivului în forma propusă de ministrul Virgil Popescu şi premierul Nicolae Ciucă. Amintim că ministrul Energiei anunța în urmă cu câteva săptămâni măsuri în domeniul energiei, într-un context în care milioane de români au primit facturi uriașe la energie.

„Cred că miercuri va intra în ședința de Guvern în forma propusă de ministrul Energiei și de dl prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și șeful Camerei Deputaților.

În ceea ce priveşte reducerea accizei la carburant, Marcel Ciolacu a menţionat faptul că în continuare își menține această propunere, dar „e o decizie pe care o vom lua în coaliție. Va fi o discuție miercuri”.

Marcel Ciolacu, despre românii care au stat la cozi la benzinării

Liderul Partidului Social Democrat afirma că isteria creată de prețul combustibililor se explică prin faptul că românii au fost extrem de îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina și reacționează în consecință.

De asemenea, Marcel Ciolacu a ţinut să adauge că de îndată ce se vor liniști lucrurile, Guvernul Ciucă va veni cu măsuri pentru stabilizarea prețului carburanţilor.

”Depinde pe ce palier, ca să fie și eficientă. Vedem o stabilizare a prețului petrolului, dar cred că după ce va trece această emoție vom putea lua măsurile necesare pentru a echilibra prețul la pompă. Este normal că populația răspunde la o anumită emoție, la fel cum s-a întâmplat și cu carburantul. Totul a pornit de la o știre reală, și oamenii au reacționat. Vor trece aceste emoții și ușor, ușor vom intra în normalitate. A fost total neadecvat acel preț, dar și neașteptată aceea reacție a populației. Este clar că întreaga populație este îngrijorată, iar oamenii reacținează în consecință”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu, despre plafonarea prețurilor la energie

Despre plafonarea prețurilor la energie au mai discutat și alți politicieni. Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis că o Ordonanţă în ceea ce priveşte plafonarea preturilor la energie va fi implementată în curând. Florin Vasile Cîțu a menţionat că s-au purtat numeroase discuţii în ceea ce priveşte acest subiect amplu dezbătut şi care a adus pentru mii de români facturi uriaşe.

„Premierul deja a anunțat o Ordonanță cu niște măsuri care au anumit cost, e adevărat, dar care plafonează prețurile. Deci acest lucru iese din discuție și eu susțin aceste măsuri anunțate de premier de acum două săptămâni. Toată lumea le știe deja, tocmai ca să fie transparent”, a transmis Florin Cîțu, după ce a fost interpelat dacă cetățenii vor suporta noi creșteri de prețuri la curent și gaze naturale.

Reamintim faptul că plafonarea prețurilor la energie face referire la implementarea unor măsuri pe o perioadă determinată pentru a sprijini clienţii din domeniul energiei. În acest fel s-ar dimuna preţurile de vânzare a energiei către consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *