Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: „Încercăm să creionăm o majoritate“

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: „Încercăm să creionăm o majoritate“

10 feb. 2021, 12:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Președintele SPD, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri, 10 februarie, despre depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a declarat că nu exclude varianta unei moțiuni de cenzură depusă până în luna august, dar mai întâi încearcă să creioneze o majoritate.

Liderul social democrat a precizat că nu vrea ca moțiunea să fie depusă doar de dragul de a bifa politic acest instrument.

„Încercăm să creionăm o majoritate. Categoric, e un instrument pe care o să-l folosim. Moțiunea de cenzură poate fi folosită o singură dată într-o sesiune parlamentară. Această sesiune parlamentară se încheie la 1 august. Până atunci, avem tot timpul de a încerca să ne creăm o majoritate, pentru a răsturna actuala guvernare“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu depunem moțiuni de cenzură de dragul de a depune moțiuni de cenzură“

Liderul social democrat a adăugat că moțiunea de cenzură va fi depusă de PSD în momentul în care va consideră că are susținere pentru un  asemenea demers.

„Categoric că vom depune. Momentul politic vom vedea când este cel propice. Nu depunem moțiuni de cenzură de dragul de a depune moțiuni de cenzură sau de a bifa politic un anumit instrument”, spune liderul PSD.

Moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Până la depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu, PSD va depune miercuri, 10 februarie, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Social-democraţii îl acuză pe ministrul Sănătăţii că a oferit populaţiei doar confuzie şi în loc să vină cu măsuri, el doar s-a plâns de greaua moştenire.

De asemenea, social-democraţii susţin că Vlad Voiculescu nu a luat nicio măsură într-o lună şi jumătate de când şi-a început mandatul.

Printre măsurile care trebuiau luate urgent se numără schimbarea strategiei de testare, reluarea studiilor de seroprevalenţă pentru a afla procentul populaţiei imunizate, gestionarea aglomeraţiei din secţiile ATI şi potejarea personalului medical epuizat, implicat direct în tratarea pacienților COVID-19.

PSD nu va vota bugetul pe 2021

PSD nu va vota bugetul pe 2021, anunță președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu. Liderul social democrat a declarat că este un buget de austeritate și afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate . Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Am venit cu un buget alternativ“

Președintele social democraților a precizat că PSD a adus mai multe amendamente și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *