Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: „Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor”

Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: „Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor”

23 sept. 2020, 21:30,
Bianca Rebegea, în National

Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: „Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor”. După ce rectificarea bugetară a fost adoptată în forma dorită de social-democrați, președintele PSD a anunțat că Parlamentul „a făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari”. În acest fel, conform prevederilor proiectului, pensiile vor fi majorate cu 40%, dar cresc și salariile profesorilor, iar pentru autoritățile locale sunt alocate sume suplimentare. Cu toate acestea, liberalii nu cedează și plănuiesc să conteste legea la Curtea Constituțională.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să #crească cu 40%. Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi!

#PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu, după ce PNL a anunțat că va ataca la CCR majoararea pensiilor cu 40%: „Este un nou mod de a umili pensionarii!“

„Nu sunt specialist şi nici membru al Curţii Constituţionale, dar, din practica legislativă, nu ar exista temei. Dar… este un nou mod de a umili pensionarii pus la cale de domnul Orban”, a declarat astăzi, în judeţul Buzău, Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat a precizat că nu se pune problema creşterii deficitului bugetar pentru că a identificat împreună cu specialiştii PSD resursele financiare necesare acestor majorări.

„Eu am văzut pe stradă că lumea era mulţumită şi era bucuroasă că a trecut proiectul de lege. Hai să revenim la istorie. E vorba de o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi trebuie să ţinem cont de ea. Parlamentul legiferează, Guvernul pune în aplicare. E o minciună că vor fi probleme cu deficitul. Împreună cu colegii mei care sunt specialişti am găsit resursele necesare. E adevărat am stricat puşculiţa PNL pentru alegerile locale şi generale.

La acţiuni generale ale Ministerului de Finanţe există aceşti bani care pot fi accesaţi şi să le dăm pensionarilor dreptul lor. Şi nu este o pomană ci este dreptul lor iar legile,  trebuie odată să ne intre în cap, inclusiv domnului Orban, legile trebuie respectate”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, proiectul privind rectificarea bugetului de stat, care include amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri. Voturile pentru au venit de la PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

Amendamentul adoptat abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% şi rămâne în vigoare creşterea acestuia cu 40%, prevăzută în legea sistemului public de pensii.

De asemenea, a fost abrogat amendamentul prin care creșterea salariilor profesorilor este amânată până în 2021. Astfel, intră în vigoare legea care prevede majorarea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *