Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre Florin Cîțu: „Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?” – VIDEO
Marcel Ciolacu, despre Florin Cîțu: „Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?” - VIDEO

Marcel Ciolacu, despre Florin Cîțu: „Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?” – VIDEO

27 oct. 2021, 10:21,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a transmis miercuri, 27 octombrie 2021, faptul că liderul Partidului Naţional Liberal, Florin Vasile Cîțu, nu este persoana care hotărăşte în momentul de faţa ceea ce se întâmplă în statul român. Social democratul a făcut trimitere voalat la preşedintele Klaus Werner Iohannis.

„Dumneavostră credeți că dl Florin Cîțu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România? Eu am altă părere. Îi doresc succes în activitatea dânsului”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că Florin Cîțu se opune intrării PSD la guvernare.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu un Guvern minoritar

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, afirma faptul că nu au existat negocieri cu membri ai PNL, singurele discuții au fost purtate cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat. Mai mult decât atât, Ciolacu a explicat că PSD nu va susține un guvern minoritar.

”În primul rând, nu cred că are importanță dacă există sau nu există o întâlnire. Astăzi, de dimineață, am stat de vorbă telefonic cu premierul desemnat și încercăm să găsim o soluție politică la această criză. Eu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat. Consider că am această obligație, ca lider de partid să discut cu premierul desemnat. Nu am, în schimb, negocieri cu PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize și trebuie să fie parte la rezolvarea acestei crize, de aceea. În interiorul partidului există o opțiune clară de a nu susține un guvern minoritar. Nu este luată o hotărâre, dar eu v-am spus ceea ce gândesc colegii mei.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a cerut un armistițiu politic

Premierul Florin Cîţu a anunţat ieri, 26 octombrie 2021, faptul că a făcut un nou pas în încercarea de deblocare a negocierilor cu partidele pentru susţinerea Guvernului Ciucă. Mai mult decît atât, premierul desemnat a cerut un armistițiu partidelor PSD și USR.

„Astăzi (n.r. marți, 26 octombrie 2021), premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică.

Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *