Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre desemnarea premierului în Guvern: „Aparține în mod exclusiv președintelui”. Iohannis spune că „unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”
Marcel Ciolacu, despre desemnarea premierului în Guvern: „Aparține în mod exclusiv președintelui”. Iohannis spune că „unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”

Marcel Ciolacu, despre desemnarea premierului în Guvern: „Aparține în mod exclusiv președintelui”. Iohannis spune că „unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”

09 feb. 2023, 20:41,
BZI.ro, în Actualitate

Marcel Ciolacu spune că desemnarea premierului în România aparține în mod exclusiv președintelui, dar liderul spune că decizia depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD va continua.

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.
Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.
Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!”, transmite Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei”

De asemenea, în ceea ce privește taxa de solidaritate, liderul PSD susține că răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar, și anume, regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare.

„În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.
Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea de socializare.

Iohannis, despre Ciolacu: „Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”

Întrebat, joi, la Bruxelles, despre varianta Marcel Ciolacu în funcția de premier, după declarațiile acestuia potrivit cărora ultimii ani din mandatul președintelui au fost „ani pierduți”, Iohannis a spus că unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte, ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut din nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabilit în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a adăugat că, în ceea ce rivește schimbarea premierilor, va lua o decizie la acel moment.

„Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Klaus Iohannis.

La data de 5.02.2023, Marcel Ciolacu spunea că nu crede că Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotaţii. Era destul de sigur că liderul PSD nu prinde guvernarea. Nu știm care este motivul pentru care este uimit.

Președintele are puterea să nu îl numească pe Marcel Ciolacu și ar putea alege pe oricine din PSD, și asta, doar din cauza faptului că PSD este un partid plin de trădători, securiști și oportuniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *