Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre demiterea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: „Eu nu am avut nicio discuție”
Marcel Ciolacu, despre demiterea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: „Eu nu am avut nicio discuție”

Marcel Ciolacu, despre demiterea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: „Eu nu am avut nicio discuție”

06 ian. 2022, 08:05,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu a discutat niciodată despre demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Eu nu am avut nicio discuție cu domnul Alexandru Rafila despre demisie”, a dezvăluit Marcel Ciolacu, miercuri seara.

Marcel Ciolacu a negat discuția despre demisia lui Alexandru Rafila

Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nu-i adevărat… Fac ce pot să comunice foarte bine, să depășească acest impas de credibilitate între instituțiile statului și cetățeni”, a explicat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a comentat și faptul că achiziția testelor pentru elevi a fost blocată de contestația unei firme. Ciolacu susține că autoritățile erau obligate să ia măsuri de mai mult timp.

„Este inadmisibil așa ceva, nu poți să blochezi o țară pentru interese meschine.. Aceste licitații trebuiau pornite din timp, de când erai în valul 4”, a precizat șeful PSD.

Despre demisia lui Alexandru Rafila s-a vorbit în mediile politice în contextul în care certificatul verde nu a fost aprobat de membrii coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu, despre achiziția de medicamente împotriva SARS-CoV-2: „Sunt două medicamente inovative acceptate şi în SUA”

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat miercuri, 5 ianuarie 2021, că statul român a negociat achiziția pentru medicamente împotriva SARS-CoV-2. Acesta a afirmat că este vorba despre două medicamente acceptate și în Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Marcel Ciolacu a menționat că una dintre ele este așteptată și în cadrul Uniunii Europene.

„Sunt două medicamente inovative acceptate şi în SUA. Una se aşteaptă şi în UE. Are un randament de 50% şi celălalt de la Pfizer cu un randament de 90%. Am înţeles că o să avem în jur de 600.000 de doze şi 164.000 (…) Ştiu că sunt două tipuri inovative şi generice mai toxice. Am văzut că ministrul (Sănătăţii) a ieşit şi cu reprezentanţii producătorilor. E pentru prima oară când un ministru discută direct cu producătorii (…) Vom merge şi pe zona de generice. A fost o mare greşeală deoarece nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean. Cel mai greu câştigi credibilitatea. Speranţa o obţii relativ repede.

Suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei. (…) Am auzit de la domnul Rafila că bolnavii cronic vor avea acces la actul medical în continuare, cum ar fi fost normal în ultimii doi ani să existe acest acces”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *