Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre decizia de a nu merge la consultările cu Klaus Iohannis: „Vrea să aibă un nou guvern al său“

Marcel Ciolacu, despre decizia de a nu merge la consultările cu Klaus Iohannis: „Vrea să aibă un nou guvern al său“

22 dec. 2020, 12:17,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit marți, 22 decembrie, despre decizia de a nu merge la consultările cu Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a anunțat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni.

„PSD nu se prezintă la consutările de la cotroceni. Gașca pierzătorilor au creat o majoritate de conjuctură, acest CDR, care nu are legitimitate în fața românior. PSD intră total în opoziție și vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentați. Vrea să aibă un nou guvern al său. Actualul CDR nu are soluții pentru criza sanitară. În continuare așteptăm soluții, așteptăm bugetul, care va fi unul al austerității. Este atributul actualei majorități. Ei vor propune un calendar, veți vedea întrebările din comisii. S-a încercat formarea unei majorități, era foarte greu să respectăm Constituția și să facem o majoritate câtă vreme președintele e garantul unui partid, nu al Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL“

Liderul social democrat a explicat că a luat decizia de a nu mai merge la consultări pentru a face o nouă propunere oficială de premier în fața lui Klaus Iohannis deoarece președintele a demonstrat că este „purtătorul de lance“ al PNL.

„Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în timpul campaniei electorale. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România: coaliția pierzătorilor și să fie un guvern al său”, a precizat Marcel Ciolacu.

PSD va intra „total în Opoziție”

Președintele PSD spune că partidele care au format o coaliție nu au legitimitate să propună premierul și a anunțat că PSD va intra „total în Opoziție”.

„Gașca pierzătorilor au creat o majoritate de conjunctură, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile și opțiunea românilor pentru funcția de prim-ministru. PSD va intra total în opoziție. Vom face o opoziție dură cum merită românii să fie reprezentanți de PSD.

Nu încercăm să schimbăm aritmetica, aritmetica este una singură pentru toată lumea. S-a încercat creionarea unor majorități, dar era foarte greu pentru că președintele României s-a implicat. Există o majoritate, PSD este în acest moment în opoziție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PSD, împotriva desființării SIIJ

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat în cadrul une conferințe de presă că PSD nu va vota propunerea deputatului Stelian Ion de desfințare SIIJ.

„Am anunţat foarte clar că PSD nu va vota desffiinţarea SIIJ, deoarece atât Înalta Curte cât şi CSM a spus că nu trebuie desfiinţată. Am încredere în specialişti”, a spus Marcel Ciolacu.

Anterior Stelian Ion promitea deființarea secției.

„O desfiinţăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuţii şi aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desfiinţarea Secţiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele şi de o parte, şi de alta, cunoaştem şi opiniile magistraţilor şi opiniile specialiştilor, avocaţilor, societăţii civile, opiniile emise de instituţii internaţionale (…) şi atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile (…). Noi ne ţinem de promisiuni şi ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, a precizat Stelian Ion.

PSD, invitat la consultări

Consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 15.00, cu delegaţia PSD, ultima rundă de discuţii fiind programată la ora 17:30, cu delegaţia minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament, iar la final este aşteptat anunţul referitor la premier.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *