Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre consultările pentru numirea premierului: „PSD nu merge la Cotroceni, dacă nu este chemat primul“

Marcel Ciolacu, despre consultările pentru numirea premierului: „PSD nu merge la Cotroceni, dacă nu este chemat primul“

09 dec. 2020, 09:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre consultările pentru numirea premierului, în urma alegerile parlamentare, câștigate de PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni, dacă nu este primul invitat, în calitatea sa de câștigător al alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Avem de apărat un vot al românilor“

Liderul social democrat a precizat că reprezentanții partidelor de dreapta și președintele Klaus Iohannis nu țin cont de rezultatul votului la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Mai mult, Marcel Ciolacu a spus că social-democraţii ar urma să îşi desemneze propriii candidaţi la fiecare din cele două funcţii de preşedinţi ai Camerelor din viitorul Legislativ – atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

„E o decizie pe care o să o luăm în interiorul Partidului după ce facem o analiză, după ce vedem ponderile și o să vorbim cu toți jucătorii politici și vom creiona. E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat. Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social Democrat. S-a schimbat PSD-ul. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului trebuie să fie ori şef la Cameră, ori şef la Senat, ori premier, ori candidatul la Preşedinţie. Gata. PSD s-a schimbat”, a menționat Marcel Ciolacu.

„Rafila este cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier“

În aceeași zi, liderul PSD a vorbit și despre viitorul premier al României, după alegerile parlamentare ce au avut loc pe 6 decembrie. Marcel Ciolacu este de părere că cea mai bună variantă pentru funcția de premier al României este profesorul Alexandru Rafila, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.

Mai mult, social-democraţii nu au susţinere pentru această propunere şi nici nu se gândesc la suspendarea preşedintelui, tot din cauza contextului în care ne aflăm.

„Domnul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier. Cred că e un moment de cumpănă şi al politicienilor, şi al românilor. Noi me menţinem linia noastră şi părerea că România are nevoie de un guvern de oameni competenţi cu soluţii urgente pentru adevăratele probleme. Nu cred că este oportună suspendarea președintelui. Un astfel de demers, într-o asemenea criză… Vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate.

Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila“, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *